3
okt

Dementietafel: delen & verbeteren

Met lezing van Alain Dekker


De Dementietafel is een plek waar u in een ongedwongen en open sfeer elkaar kunt ontmoeten en uw ervaringen kunt delen. Ook kunt u antwoorden krijgen op vragen die gaan over zorg, ondersteuning en omgang. Dit onder het genot van een kopje koffie of thee.

Het project ‘Dementietafel: delen en verbeteren’ is een project van Ieder(in), netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Het project is geïnitieerd door KansPlus, Belangennetwerk verstandelijk gehandicapten. Alzheimer Nederland ondersteunt het project met expertise over Alzheimer cafés.

Deze avond gaan we in gesprek over het thema dementie-gerelateerde gedragsveranderingen. Aveleijn en De Twentse Zorgcentra nodigen familie en hulpverleners uit die te maken hebben (of krijgen) met een kind, familielid, bekende of cliënt waarbij sprake is van een verstandelijke beperking en verschillende vormen van ouderdomsproblemen, waaronder dementie, van harte uit om deel te nemen aan de Dementietafel.

Deze avond komt Alain Dekker. Hij is onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek naar dementie-gerelateerde gedragsveranderingen. Dit zijn veranderingen in het gedrag die vaak voorkomen bij dementie. Deze veranderingen in het gedrag zorgen voor een mindere kwaliteit van leven, grotere lijdenslast en een grotere belasting voor familie en begeleiders. Alain Dekker gaat vertellen over de meest recente informatie hierover.

Programma
19.00 uur Inloop met koffie en thee
19.15 uur Korte inleiding
19.20 uur Alain Dekker vertelt over dementie-gerelateerde gedragsveranderingen
20.00 uur Pauze
20.15 uur Gespreksgroepen
21.15 uur Afsluiting

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de Dementietafel bij Karin Padberg, ka.padberg@aveleijn.nl

Meer informatie U kunt zich richten tot Marloes Hermelink, marloes.hermelink@detwentsezorgcentra.nl
 

meer uit agenda
Dementietafel: delen & verbeteren