2
jul

Demo realistisch schilderen

17e eeuwse schildertechnieken met Gerd Renshof


Zaterdag 2 juli vindt er een bijzondere schilderdemonstratie plaats in onze foyer. De bekende schilder Gerd Renshof, gespecialiseerd in 17e eeuwse schildertechnieken, zal laten zien hoe de oude meesters hun schilderijen laag over laag schilderden. Tijdens de demonstratie vertelt Renshof op levendige wijze over de technieken van de oude meesters en legt uit wat hij precies aan het doen is. Hij heeft zich deze kennis na jaren studie eigen gemaakt en hij vindt het belangrijk om deze kennis met andere te delen. Uiteraard is het voor het publiek mogelijk om vragen te stellen.

Renshof heeft een eigen school, Academie-Renshof, waarmee hij vanaf september een schildercursus gaat aanbieden in het Kulturhus in Borne. Deze cursus wordt eens in de twee weken gegeven op de donderdagavond. De lessen bestaan uit tekenen en schilderen naar de waarneming, het leren schilderen van landschappen, dieren en portretten, kleurenleer, perspectief en materiaalkennis.

Werken van leerlingen van Academie-Renshof is vanaf 5 juli te zien in 't Vossenveen te Albergen. Deze schilderijen zijn alle geïnspireerd op Jeroen Bosch en zijn bezig met een tournee door Nederland.

De demonstratie wordt gehouden op zaterdag2 juli, van 9.30 tot 12.30 uur in het Kulturhus te Borne aan de Marktstraat 23.

Op 8 september gaat er een cursus realistisch schilderen met Gerd Renshof van start in het Kulturhus.
Klik HIER voor meer informatie over deze cursus.

Meer informatie over Academie-Renshof kunt u vinden op www.academierenshof.nl

meer uit agenda
Demo realistisch schilderen