26
mrt

Die Wand - Themamaand

Is de film beter dan het boek?


Deze maand besteden we op veler verzoek aandacht aan een aantal boekverfilmingen. Na afloop van de voorstellingen willen we graag met u napraten en in discussie gaan over de vraag: ‘Is deze film beter dan het boek of toch niet?’ 

Voorafgaand aan de film verzorgt literair journalist Theo Hakkert een inleiding op de film. Na afloopt zal Theo een discussie leiden met het thema "is de film beter dan het boek?". Filmhuis Borne hoopt een levendige discussie op gang te brengen bij de filmbezoekers.

Een vrouw staat op het punt een weekend door te brengen in de jachthut van haar nicht Luise, gelegen in een bergdal. Als Luise en haar echtgenoot na een avondje uit de volgende ochtend niet blijken te zijn thuisgekomen, gaat ze op onderzoek uit. Dan blijkt zich iets onverklaarbaars te hebben voorgedaan: het dal is door een glazen wand afgescheiden van de rest van de wereld. In gezelschap van een hond, een koe en een kat gaat ze hard aan het werk om te overleven. Ze inventariseert de bestaande voorraden, zoekt naar een plek voor een aardappelakker, struint het bos af op zoek naar eetbare planten en jaagt. En ze vervreemdt van zichzelf. Om niet gek te worden en grip te houden op de tijd houdt ze een dagboek bij. Zal haar isolement ooit worden doorbroken?

Regie: Julian Pölsler
Aanvang lezing/introductie: 19.30 uur
Aanvang film: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne) 

meer uit agenda
Die Wand - Themamaand