11
mrt

Dorsvloer vol confetti

Themamaand: Strijdbare vrouwen


Deze maand willen we aandacht besteden aan strijdbare vrouwen, vrouwen die zich niet neerleggen bij de hen toebedeelde rol. Het zijn vrouwen die de regie in eigen hand nemen. Ze maken keuzes met soms vergaande gevolgen, maar dat weerhoudt hen er niet van hun eigen weg te kiezen.

Dorsvloer vol confetti
Dorsvloer vol Confetti vertelt het verhaal van de jonge Katelijne die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het streng-gelovige milieu. Maar voor Katelijne zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker.
 

Dorsvloer vol confetti gaat over de ontluikende nieuwsgierigheid van Katelijne. Ze wil meer van de wereld zien dan mogelijk is binnen de kaders van het gezin waarin ze opgroeit. Ze wil haar eigen mogelijkheden ontdekken en haar eigen waarheden vinden. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur.

Het Zeeuwse landschap speelt een grote rol in het verhaal. De kleuren ervan zijn doorgevoerd in de kleding en art-direction. Het zijn aardse kleuren die goed bij elkaar passen. Een veilige, rustige omgeving. Mooi en schilderachtig. Maar daarbinnen droomt Katelijne juist van avontuur en onrust.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne) 
Regie: Tallulah H. Schwab

 

 

meer uit agenda
Dorsvloer vol confetti