27
sep

Eindeloos - Theaterwerk Spiriet

"Afscheid nemen bestaat niet" - TRY OUT


***Kulturhus Special***  

Na het succes van hun vorige voorstelling “Ontboezemingen”, een (tóch luchtige) voorstelling rondom het thema borstkanker, brengt Theaterwerk Spiriet opnieuw een originele Nederlandse toneelvoorstelling, met als thema zelfdoding. De titel luidt ‘’Eindeloos’’. Vrijdag 27 september staat Theaterwerk Spiriet om 20.30 uur met een try out van ‘’Eindeloos’’ in ons theater bij Kulturhus Borne.

Het aantal zelfmoordslachtoffers in ons land stijgt. Elke dag komen er nieuwe slachtoffers bij; gemiddeld vier per dag. Vroeg of laat krijgt iedereen met zelfdoding te maken. En bijna altijd onverwacht… Maar nog steeds rust op het praten over zelfdoding een taboe. De hoogste tijd dus dat dit precaire onderwerp bespreekbaar(der) wordt gemaakt.

De voorstelling “Eindeloos” gaat over een familie die afscheid heeft moeten nemen van iemand die dichtbij hen stond. Iemand die zelf een einde aan zijn leven maakte. De vraag die centraal staat in het stuk is uiteraard ‘Waarom? Waarom heeft hij afscheid genomen van het leven?’ “Eindeloos” is meer dan een toneelstuk over afscheid nemen; het is een taboedoorbrekend familiedrama, gedurfd gebracht met de nodige humor. Een verhaal over dieptepunten en hoogtepunten, angst en hoop, over stukgeslagen dromen en ogenschijnlijk succes, drank, drugs en andere verslavingen, maar vooral een verhaal dat meestal niet naar buiten komt.

Voor “Eindeloos” is er een zeer ijzersterke en verrassende cast bij elkaar gebracht die bestaat uit Marit van Bohemen, Job Bovelander, Diana Dobbelman, Geert Hoes en Manouk van der Meulen. Theaterwerk Spiriet staat bekend om haar afwijkende aanpak en werkstijl, zoals blijkt uit de thema’s die zij op het toneel brengt en uit de ongebruikelijke samenstelling van de cast. Net als bij Ontboezemingen is het script van Eindeloos gebaseerd op interviews met direct betrokken bij het onderwerp: naasten en familie die een dierbare zijn verloren, mensen die met de gedachte spelen of hebben gespeeld, mensen die zelfmoordpogingen overleefd hebben en professionals en hulpverleners uit het werkveld.
 

Theaterwerk Spiriet heeft onlangs de namen van het Comité van Aanbeveling bekend gemaakt, dat ingezet gaat worden om meer aandacht te creëren voor het onderwerp. Het comité bestaat uit psychiater Bram Bakker, schrijfsters Renate Dorrestein en Heleen van Royen en overlever Viktor Staudt. Joris van de Sande, producent van het stuk: “Het komt erop neer dat Spiriet graag out-of-the-box denkt. Wij geloven er heilig in om niet alleen de acteurs maar ook ons publiek uit hun comfort zone te halen. Dit doen wij met het thema, onze acteurs maar ook door middel van dit Comité van Aanbeveling. Dankzij hun betrokkenheid en verbondenheid met het onderwerp en met Eindeloos helpt het Comité van Aanbeveling om zelfmoord onder de aandacht te brengen en het bespreekbaar te maken. Want praten over dit onderwerp is van levensbelang!”

In overleg met het impresariaat is besloten dat zorginstellingen en zorgverleners een groepskorting aangeboden kan worden. Indien u belangstelling heeft om met een groep mensen deze mooie voorstelling bij te wonen neemt dan s.v.p. contact op met Sandra Stuvenfolt: sandra.stuvenfolt@kulturhusborne.nl of 074-2657200.

Aanvang: 20.30 uur
Entree: €19,00

Bestel hier kaarten!
Deze theaterproductie is in ontwikkeling. Er is nog geen filmmateriaal beschikbaar


WEBSITE SPIRIET


 

meer uit agenda
Eindeloos - Theaterwerk Spiriet