8
nov

Er ist wieder da

Bizarre komedie


Op de dinsdagavond
Overijsselse filmtheaters vertonen hedendaagse Duitse cinema. Met een passe-partout kunnen meerdere films op diverse plaatsen bezocht worden. Voor meer informatie zie ook: www.overijsselsfilmfestival.nl

Er ist wieder da
Wat als Hitler vandaag weer op zou duiken? De meest besproken film van het jaar is een bizarre komedie waarin het ondenkbare gebeurt: de Führer is terug. Zeventig jaar na zijn vermeende dood verbaast Adolf Hitler zich over wat er al die jaren is veranderd, en erger nog: wat er allemaal hetzelfde is gebleven. Hij begint een nieuwe carrière op TV en internet omdat hij als briljante komediant wordt gezien. Ook al is hij wel degelijk de echte en is er niets veranderd aan zijn ideeën… Gebaseerd op de bestseller van Timur Vermes.

 

Er Ist Wieder Da (vertaald als ‘Daar is hij weer’) is gebaseerd op de bestseller van Timur Vermes die in meer dan 40 landen uitkwam en maanden op nummer 1 stond in de lijsten van o.a. Der Spiegel en The Times. In de film worden echte mensen op straat door Hitler aangesproken en die reageren vaak opvallend positief op hem.

Regie: David Wnendt
Tijdsduur: 110 minuten
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne)

 

 

meer uit agenda
Er ist wieder da