20
feb

Euregio Winter Orkest


Op zaterdag 20 en zondag 21 februari verzorgt het euregio Winter Orkest concerten in Borne en in Enschede. Vioolleerlingen van muziekschool Borne spelen mee bij dit orkest. Jan Dam viooldocent zal zijn leerlingen begeleiden.

Het Euregio Winter Orkest is dertien jaar geleden opgericht door twee enthousiste strijkersdocenten uit Enschede, Mechteld Lindeboom (celliste) en Manuela Tannemaat (violiste). Het strijkersorkest bestaat jaarlijks uit ongeveer 25 leerlingen in de leeftijd van 6-14 jaar uit Nederland en Duitsland en repeteert in de maanden november tot en met februari twee tot drie keer per maand op de vrijdagmiddag of de zondag. Daarnaast is er eind januari een echt studieweekend in Duitsland. Het project wordt in februari afgesloten met twee tot drie concerten in beide landen.

Het orkest staat onder de bezielende leiding van Mechteld. Manuela en Louis Lindeboom ondersteunen de spelers tijdens de repetities. Ook hebben ensembles uit het orkest diverse keren deelgenomen aan het jaarlijkse concours voor amateurensembles in Deventer, waarbij ze diverse keren in de prijzen vielen.

Zaterdag 20 februari
De Oude Kerk te Borne
Aanvang: 15.00 uur
​Entree: vrije gift

Zondag 21 februari
De Ontmoetingskerk te Enschede
aanvang: 15.00 uur
Entree: vrije gift

meer uit agenda
Euregio Winter Orkest