15
apr

Expositie Spelenderwijs

Kunst in de Klas


“Kunst in de Klas” wordt gevormd door een groep van 16 kunstenaars. Zij verzorgen die elk jaar een kunstproject op alle basisscholen in Borne. Dit jaar vindt de achtste edite van het project Kunst in de Klas plaats met het thema “spelenderwijs”. De docenten en de uitvoerende jonge kunstenaars hebbenzich laten inspireren door de onderwerpen: onderzoeken, uitvinden en spelenderwijs tot iets nieuws komen.


Bijna alle groepen van de 13 scholen hebben meegewerkt aan dit project en dit met veel plezier gedaan. Tevens is er door 15 basisschoolgroepen gwerkt met poëzie. Miriam Janssen en Heleen Bosma hebben dit onderdeel van het project geleid. Met als resultaat dat alle leerling van idere groep een gedicht heeft gemaakt met de kans om het voorlezen.


De organisatie heeft ervoor gekozen um uit al het werk van de leerlingen een selectie te maken. In deze selectie is vooral het werkproces te zien dat zich in de verschillende groepen heeft afgespeeld. Er zijn zeer diverse werkstukken van leerlingen te zien waaronder; fotomateriaal en filmpjes, geluidscollages die op scholen zijn gemaakt o.l.v. Patrick Ros en het werk van “Kun je kleuren horen en klanken” o.l.v. Debbie Voerman

 

Vrijdag 15 april om 15 uur wordt de expositie van het Kunst in de Klas project “SPELENDERWIJS” officieel geopend in het Kulturhurhus / Bibliotheek. Bij de opening van expositie is er een mooi samenhangend geheel te zien waarbij u een goede weergave krijgt van dit unieke kunst /cultuur project. Tijdens de opening zal een 10-tal kinderen poëzie voorlezen, er worden kleine filmpjes en fragmenten van de geluidscollages vertoond. De muziekschool Borne heeft het afgelopen jaren diverse projecten met basisschool kinderen uitgevoerd. Deze middag zal er een mooie selectie uit deze projecten te zien en te horen zijn.


Het wordt een gezellige happening waarin leerlingen van alle scholen een rol spelen na een jaar bezigspelen met kunst en cultuur. Kinderen, ouders, familie en andere belangstellenden zijn van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. Uiteraard is de expositie tot 15 mei ook te bezoeken tijdens de openingsuren van Kulturhus Borne.

 

 

meer uit agenda
Expositie Spelenderwijs