22
apr

Feestelijke diploma uitreiking Muziekschool

Iedereen is van harte welkom!


De afgelopen maand hebben veel leerlingen (jong en iets minder jong!) van Muziekschool Borne deelgenomen aan de theorie- en praktijkexamens. De examens worden in samenwerking met de muziekscholen van Hof van Twente en Dinkelland collectief georganiseerd. Alle kandidaten hebben hard gewerkt voor hun examen. Ze laten zich van hun beste kant horen voor een commissie, bestaande uit hun eigen docent en collega docenten die hetzelfde instrument les geven.

Examen doen is best wel spannend, maar het is ook een uitdaging. Nadat de leerling voorgespeeld heeft, wordt er even overleg door de commissie. Daarna klinkt het verlossende woord: “Van harte proficiat, je bent geslaagd!”. Sommige leerlingen halen gemiddelde cijfers van een 8,5 of hoger. In dat geval slaagt de leerling met lof. De examens kunnen worden gedaan op vier niveaus: van het A-niveau, (voor beginners) t/m het D- niveau, (voor gevorderden).

Elk jaar nemen er ook leerlingen van de Bornse muziekverenigingen deel aan de examens. Deze leerlingen zijn lid van Stedelijk Orkest Borne, Bornse Harmonie en St. Gregorius Hertme en hebben les op de muziekschool.

Op vrijdag 22 april vindt in Kulturhus Borne de feestelijke diploma uitreiking en het laureatenconcert plaats. Aanvang is 19.00 uur.

De leerlingen komen samen ouders, broertjes en zusjes, opa ’s en oma ’s naar het Kulturhus en worden in het zonnetje gezet. Een aantal speelt dan een stuk uit hun examenrepertoire of zelfs een eigen gemaakte compositie. Dit jaar zijn alle kandidaten geslaagd en de muziekschool is trots op hen!

De volgende kandidaten hebben met goed gevolgd hun theorie- en praktijkexamen afgelegd:

Lieke Visser

Nina Schilderman

Eline Geerdink

Lucas van Dam

Puck Oude Middendorp

Linde Kikkert

Marije Kikkert

Jasper Strootman

Bas Volmer

Phileine van Dam

Esmee Wagterveld

Noah Nijboer

Simon Borninkhof

Job Gravendeel

David Hegeman

Marion Krab

Kylian van Dam

Tijs de Goei

Valery Nijhof

Laura Hietbrink

Nina Oude Lansink

Sanne Postma

Celeste Hilhorst

Romy van Dijk

Bente Rodenburg

Hidde Vos

Maurits Naber

Emy Ganzeboom

Gaby Westerik

Jonatan Kuhlmann


Maar de koek is nog niet op! Aan het eind van dit schooljaar gaan nog twee leerlingen van de muziekschool hun D- examen doen. Dit zijn Amber Timmer, drums en Sjoerd van Bree, saxofoon.

meer uit agenda
Feestelijke diploma uitreiking Muziekschool