7
nov

Film: Auf einmal

Overijssels Film Festival in Borne


Overijssel heeft weer een filmfestival. Overijssel poort naar het Oosten is het thema van dit festival van Duitse films in Overijssel. De Overijsselse filmtheaters vertonen in oktober-november verspreid over de provincie zeer recente Duitse films. Daaronder de voorpremière en openingsfilm Toni Erdmann en Nederlandse premières van Grüsse aus Fukushima en 24 Wochen. Van dit speciale programma is te genieten bij het grootste tot in het kleinste filmhuis.

Op DINSDAG 7 november wordt bij Filmhuis Borne om 20.15 uur ''Auf Einmal'' vertoond. Voorafgaand is er om 19.30 uur een inleiding door Omar Larabi

Omar Larabi (1988) heeft (film)geschiedenis en kunst, cultuur en media- gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Hij is een gewaardeerd recensent van films en documentaires. Hij is een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door.

Door zijn uitgebreide expertise van film, gecombineerd met een grote historische kennis is hij in staat om films op een treffende manier te duiden.

 

De film Auf einmal

Het was Hitchcocks specialisme: de man die zijn onschuld moest bewijzen. De Turkse, in Berlijn woonachtige Asli Özge zet het onderzoek naar ware schuld voort in haar thrillerdrama Auf einmal, waarin een jonge man hard wordt afgerekend op een moment van zwakte.

Karsten is de perfecte zoon, voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader te treden, een zakenman die als weldoener veel voor de provincieplaats Altena betekent. Het laatste wat Karsten wil, is deining veroorzaken, maar dat valt moeilijk vol te houden als de mysterieuze Anna op zijn feestje dood neervalt. Karsten bleef na afloop als enige met Anna over en alle ogen zijn nu op hem gericht. Zijn vrienden en collega's gaan hem steeds meer wantrouwen, hij zakt een trede op de carrièreladder en zijn vriendin verlaat hem. Zijn vader helpt nog wel, maar eigenlijk vooral omdat hij bang is dat het imago van zijn bedrijf een deuk oploopt.

 

Aanvang inleiding: 19.30 uur
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (Voor Vrienden van Filmhuis Borne €5,00)

Kaartjes kopen!
meer uit agenda
Film: Auf einmal