22
nov

Film Het Doet Zo Zeer

Met om 19.30 uur een inleiding door Cinementaal


87 min.
Documentaire
Regie: Heleen van Royen / Nederland / 2017

In ‘Het doet zo zeer’ schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen of over euthanasie worden afgewisseld met kostbare momenten van samenzijn.

Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Cinementaal is in 2002 opgericht met als doel om thema’s binnen de psychologie, psychiatrie, filosofie of levenskunst op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Dit doen we door het vertonen van films, voorzien van een inleiding door een deskundige. Bij deze documentaire wordt de inleiding verzorgd door Eefje Stokvis. Ze is Verpleegkundige bij ZorgAccent, een grote zorgorganisatie in Noord West Twente. Zij is voor deze organisatie de kennisdrager voor alle ontwikkelingen betreffende de psychogeriatrie, de zorg voor dementerenden.

Het doet zo zeer was een van de publieksfavorieten op het filmfestival in Rotterdam.

De pers over Het doet zo zeer:

★★★★ Parool: “Heleen van Royens ‘Het doet zo zeer’ is ongekend intiem.”

★★★★ Volkskrant: "Aangrijpend."

★★★1/2 Telegraaf: "Eerlijk en ontroerend."

Aanvang film: 20.15 uur
Entree: €8,00, voor Vrienden van Filmhuis Borne €5,00

Kaarten kopen
meer uit agenda
Film Het Doet Zo Zeer