1
nov

Film I, Daniel Blake

Een oprechte en emotionele film


97 min.
Drama
Regie: Ken Loach / Verenigd Koninkrijk / 2016

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Terwijl hij zijn weg probeert te vinden in het bureaucratische uitkeringssysteem, ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Met de steun die ze aan elkaar hebben, proberen ze hun waardigheid terug te krijgen.

De diep ontroerende nieuwe film van Ken Loach zit vol humor, warmte en wanhoop en was de winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes.

Een oprechte en emotionele film van de sociaal bewogen regisseur Ken Loach, die voor de tweede keer de Gouden Palm won op het Filmfestival van Cannes (na ‘The wind that shakes the barley’).

 

Deze film is onlangs extra in het nieuws gekomen als “de film die elke ambtenaar gezien moet hebben”, vooral door Tjeenk Willinks referenties ernaar in zijn eindrapport rondom de formatie en interview in Nieuwsuur.

 

Een grote groep ambtenaren van de gemeente Borne en gelieerde partijen komt ook naar de film.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje aangeboden door de gemeente.

 

De pers over I, Daniel Blake:

★★★★★ NRC: "Hedendaagse schreeuw om humanisme (..) laat het failliet van de verzorgingsstaat zien met een perfecte mix van understatement, humor en tragiek."

★★★★ Trouw: "Een messcherp portret (..) een triomf voor Loach."

Aanvang film: 20.15 uur
Entree: €8,00, voor Vrienden van Filmhuis Borne €5,00

Kaarten kopen
meer uit agenda
Film I, Daniel Blake