Home  /  Agenda  /  Archief  /  Film Moonlight
4
okt

Film Moonlight

Jeffrey Spalburg opent themamaand 'zwart-wit'


Themamaand
Dit keer heeft de themamaand als onderwerp ‘zwart-wit’. Filmhuis Borne wilt aandacht besteden aan zwarte acteurs en regisseurs. Er zijn een aantal prachtige films met aandacht voor dit thema uitgekomen, Moonlight won zelfs drie Oscars. Met de keuze van de vier films willen we deze maand het thema van diverse kanten belichten. Filmhuis Borne heeft Jeffrey Spalburg, de bekende cabaretier, bereid gevonden de themamaand te openen op woensdag 4 oktober om 19.30 uur. Hoe kijkt hij er tegen aan? Denken we inderdaad zo ‘zwart-wit’?

110 min.
Drama
Regie: Barry Jenkins / VS / 2016

Alom geprezen, zinderende en subtiele film over drie periodes uit het leven van een jonge zwarte man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Chiron”s leven speelt zich af in een ruige buurt van Miami. Op school wordt hij gepest en thuis is het niet veel beter. Alles wijst erop dat hij hetzelfde lot zal ondergaan als zoveel zwarte mannen en kapot zal gaan aan het systeem van onderdrukking dat de Amerikaanse samenleving kenmerkt. Maar Chiron is een overlever.

De hoofdrollen in Moonlight worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall).
Moonlight is lovend onthaald door de nationale en internationale pers en is genomineerd voor 8 Oscarnominaties. Moonlight won er drie: die voor de beste film, mannelijke bijrol (Mahershala Ali) en filmmuziek.

De pers over Moonlight:
★★★★★ Volkskrant: "Breekbaar en uitmuntend meesterwerk (..) een zeldzame film."
★★★★★ NRC: "Een doorleefd drama over identiteit (..) terloops, zonder op enig moment belerend te zijn (..) weet van elk stereotype een complex personage te maken."
★★★★★ Filmkrant: "een wondermooi universeel verhaal over identiteit, aanpassing en bevrijding, en over liefde."

Inleiding door Jeffrey Spalburg: 19.30 uur
Aanvang film: 20.15 uur
Entree: €8,00, voor Vrienden van Filmhuis Borne €5,00

Kaarten kopen
meer uit agenda
Film Moonlight