15
nov

Film Nocturnal Animals


117 min.
Drama / thriller
Regie: Tom Ford / VS / 2016

Schitterend vormgegeven, in Venetië bekroonde thriller, waarin een zakenrouw zich verliest in een door haar ex-man geschreven misdaadroman. Susan (Amy Adams) is een succesvol kunsthandelaar in Los Angeles met een spectaculair huis en een luxueus maar onbevredigend leven. Als haar echtgenoot weer eens een weekend weg is op een van zijn vele zakenreisjes, ontvangt ze een anoniem pakje. Het blijkt een boek, geschreven door haar ex-man Edward (Jake Gyllenhaal) met wie ze al jaren geen contact meer heeft gehad. Het boek is aan haar opgedragen.

Nocturnal Animals verkent de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid en tussen wraak en verlossing. Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen een gescheiden echtpaar dat duistere ontdekkingen doet over elkaar.
Nocturnal Animals is pas de tweede film van schrijver/regisseur Tom Ford die in 2009 zijn debuut maakte met ‘A single man’ en daarvoor alleen bekend was als ontwerper en eigenaar van zijn eigen modemerk. Natuurlijk ziet alles en iedereen er weer tot in de puntjes verzorgd uit.
Nocturnal Animals ging in première op het filmfestival van Venetië en kreeg daar de Grote Juryprijs.

De pers over Nocturnal Animals:
★★★★ Volkskrant: "Een bezwerend, pijnlijk rauw en fantastisch geacteerd wraakverhaal."
★★★★ NRC: "De film werkt, en hoe, met dank ook aan de ijzersterke cast (..). Een heftige nagelbijter, melancholieke romance en pinnige satire naadloos tot haute couture genaaid."

Aanvang film: 20.15 uur
Entree: €8,00, voor Vrienden van Filmhuis Borne €5,00

Kaarten kopen
meer uit agenda
Film Nocturnal Animals