21
mei

Film in het Kinderparadijs

Film, film en nog eens film


Zolang de mens bestaat fantaseert hij al over het Paradijs. Of het Walhalla, de Hemel, het Elysium of hoe je het maar noemen wilt. Het Paradijs is de ideale eeuwige wereld. Maar hoe ziet het er daar eigenlijk uit? En hoe kom je er terecht? Welke paden moet je volgen?

Bij het Kinderparadijs horen ook Paradijselijke Films. Woensdagmiddag 21 mei staat dan ook in het teken van film, film en nog eens film.
Om 14.00 uur draait de duitse documentaire: Der Lauf der Dinge.  
De film begint met een volle zwarte vuiniszak die naar beneden komt draaien en vervolgens een tik geeft tegen een blik dat omvalt, en vervolgens ontstaat er een kettingreactie, waarin niet alleen dingen elkaar omtikken, maar ook vloeistoffen chemische reacties met elkaar aangaan, kaarsen lonten aansteken, ballonnen leeglopen, en voordat we het doorhebben zijn we begonnen aan een ademloze tocht van een half uur.

Iedereen die de film te zien krijgt zit er met verbazing naar te kijken, en opmerkelijk genoeg vindt vrijwel iedereen het ook een ongehoord spannende film. Want het is niet altijd duidelijk wat er precies gaat gebeuren, en soms moet het ook precies goed gaan om de ketting te laten doorgaan. Zwaartekracht, chemie, vuur, water en lucht worden zo ingezet dat er steeds weer iets verrassends gebeurt. En als je de film één keer hebt gezien wil je hem nóg een keer zien, want je hebt toch onderweg behoorlijk wat finesses gemist.

De film die voor 15.00 uur gepland staat houden we nog even geheim. Wel kunnen we vertellen dat er sprake is van overstromingen, vliegende bezems, een tovenaarsleerlingen en prachtige  muziek. Kom kijken. 

meer uit agenda
Film in het Kinderparadijs