16
mrt

FilmPLUSmiddag maart

The Commitments - ierse middag


De FilmPLUS-middag: zondagmatinee voorstelling

Een keer per maand op de zondagmiddag naar de Film met aansluitend lekker eten. Hoe gezellig is dat! Voor mensen die soms opzien tegen de zondagmiddag. Voor mensen die het gezellig vinden om hun zondagmiddag samen met anderen door te brengen. Voor mensen die houden van goede films en lekker eten is er de FILMplus-Middag.

De film start om 15.00 uur en na afloop van de film, rond 17.15 uur, kunt u aanschuiven voor een goed verzorgde tweegangen maaltijd. Het samen eten na afloop van de film is uiteraard geen verplichting, maar een gezellige mogelijkheid om uw middag compleet te maken. De FilmPLUSmiddag staat in het kader van ST. Patricks's Day, die op de 17e gevierd wordt. Zowel de film als het buffet hebben een Iers tintje.

THE COMMITMENTS  
De Ierse Jimmy Rabitte is een werkeloze man met een droom .... Soulmuziek naar Dublin halen! Wanneer zijn vrienden Derek en Outspan hem vragen manager te worden van hun band, gaat Jimmy akkoord. Maar Jimmy heeft zijn voorwaarden. Het wordt niet zomaar muziek, geen gewone popband, maar echte soul – muziek met een ziel.
Jimmy plaatst een advertentie in de krant waarin simpelweg staat: ‘Heb je soul? Zo ja, de hardst werkende band van de wereld is op zoek naar jou. Jimmy selecteert vanuit de audities een band met zeer uiteenlopende persoonlijkheden, van de onbehouwen leadzanger Deco tot aan de zeer ervaren trompetist Joey "The Lips" Fagan. De band wordt The Commitments gedoopt. 
In de buurt wordt een oefenruimte gezocht en gevonden en alle onderlinge meningsverschillen ten spijt begint de groep aan haar repetities. En na de nodige inspanningen ontstaat de gewenste soulsound. Langzamerhand begint de band te groeien.  Maar als het succes van de band toeneemt, nemen ook de interne spanningen en problemen toe.
The Commitments is een hilarische, swingende en muzikale film waarbij de regisseur Alan Parker uitsluitend gewerkt heeft met onbekende acteurs en zangers.

Kosten van de maaltijd bedragen €10,00. Graag de maaltijd, voor vrijdag 14 maart 12.00 uur reserveren bij de VVV Uitbureau Borne, 074 - 265 72 00. De kaarten voor de maaltijd dienen op vrijdag te worden betaald en opgehaald. 

meer uit agenda
FilmPLUSmiddag maart