2
okt

Filmhuis - A Star is Born

Themamaand ‘Muziek met een grote M’


A star is born
136 min.
Drama / romantiek
Regie: Bradley Cooper, VS, 2018

Na een optreden belandt de beroemde countryster Jackson Maine (Cooper) in een obscure kroeg, waar hij de onbekende Ally (Lady Gaga) hoort zingen. Hij is zo geïmponeerd dat hij haar meevraagt op tour. Terwijl Ally’s ster rijst, raakt Maines carrière door zijn drankgebruik in het slop. Debuterend regisseur Cooper brengt deze derde remake van het klassieke melodrama uit 1937 rauw en opzwepend in beeld. Als (live) zingende acteur vormt hij bovendien een spetterend duo met Lady Gaga, die verrassend breekbaar acteert.

Cooper zet zowel de stoere rocker als de sneue dronkenlap volstrekt geloofwaardig neer, en Lady Gaga is niets minder dan een ontdekking. Haar charisma op het podium hoeft niet te verrassen, maar ook daarbuiten, zonder schmink en glitterkostuums, is ze betoverend, juist in haar aandoenlijkheid: A movie star is born.

De pers over A star is born:

VPRO Cinema (★★★★) 'Cooper en Gaga vormen spetterend duo'
de Volkskrant (★★★★) 'Onvervalst en innemend'
NRC (★★★★) 'Diep gevoel van melancholie'.

Themamaand ‘Muziek met een grote M’
Deze maand besteden we aandacht aan verschillende aspecten van de muziekwereld. We tonen een zingende en acterende Lady Gaga, een ode aan Queen, de muziekscene in de Sovjet Unie in de jaren ’80, en een opera vertolkt door thuislozen in Nederland. De avonden worden muzikaal omlijst met live-muziek.


Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

 

 

Kaarten kopen
meer uit agenda
Filmhuis - A Star is Born