16
okt

Filmhuis - Bohemian Rhapsody

Themamaand ‘Muziek met een grote M’


135 min.
Muziek / drama
Regie: Bryan Singer, VK/VS, 2018

De film Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie om een solocarrière te beginnen. Hij weet zich net op tijd voor Live Aid weer te herenigen met zijn bandleden, wat leidt tot één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek.

Winnaar van twee Golden Globes: die voor beste film en beste acteur (Rami Malek). Oscars waren er voor: beste acteur, beste montage, geluidsmontage en geluidsmix.

Met meer dan één miljoen bezoekers en meer dan 10 miljoen euro in de box office is Bohemian Rhapsody de grootste film van 2018 in Nederland.

Themamaand ‘Muziek met een grote M’
Deze maand besteden we aandacht aan verschillende aspecten van de muziekwereld. We tonen een zingende en acterende Lady Gaga, een ode aan Queen, de muziekscene in de Sovjet Unie in de jaren ’80, en een opera vertolkt door thuislozen in Nederland. De avonden worden muzikaal omlijst met live-muziek.


Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

 

 

Kaarten kopen
meer uit agenda
Filmhuis - Bohemian Rhapsody