8
apr

Filmhuis - Dolor y Gloria

***GECANCELLED***


113 min.
Drama
Regie: Pedro Almodóvar, Spanje, 2019

Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Dolor y gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar, waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.
Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar (Todo sobre mi madre, Habla con ella, Volver) noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. Het gefilmde huis van de hoofdpersoon is het huis van de regisseur.

Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz. Na Los Amantes Pasajeros (2013) betekent Dolor y gloria de tweede samenwerking van Banderas en Penélope Cruz in een film van Almodóvar.

Dolor y gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won.

De pers over Dolor y gloria:
VPRO Cinema (★★★★) 'Gevoelige, ingehouden vertolking'
de Volkskrant (★★★★) 'Vol sardonische grapjes'
NRC (★★★★★) 'Een verbluffend mooie film'.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

 

 

Kaarten kopen
meer uit agenda
Filmhuis - Dolor y Gloria