23
sep

Filmhuis - Les Misérables

Regie: Ladj Ly, Frankrijk, 2019


105 min.

Drama

Regie: Ladj Ly, Frankrijk, 2019

Op de eerste werkdag van politie-inspecteur Stéphane Ruiz gaat het gelijk goed mis. Nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt hij terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement, de wijk waar Victor Hugo zijn beroemde roman Les misérables situeerde. Stéphane ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

Speelfilmdebuut van de in Mali geboren Ladj Ly, die de film deels baseerde op zijn eigen ervaringen. Zijn zoon – de jongen met de drone – speelt mee in de film.

De pers over Les misérables: VPRO Cinema (★★★★) 'Sterke toevoeging aan het Franse banlieue-genre' NRC (★★★★) 'Ladj Ly mixt knap humor, spanning en tragiek' de Volkskrant (★★★★) 'Explosieve liefdesverklaring' Het Parool: 'Schetst een ontluisterende beeld van de banlieues'.


Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

Wegens corona geldt er een maximum van 70 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK;

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Filmhuis - Les Misérables