9
okt

Filmhuis - The Disciples

Themamaand ‘Muziek met een grote M’


The Disciples - een straatopera
91 min.
Documentaire
Regie: Ramón Gieling, Nederland, 2018

De spannende en meeslepende verhaallijn, de aangrijpende muziek en de aanstekelijke personages met hun onnavolgbare levens, die gaandeweg een wending nemen – of is het je vooringenomen idee over dak- en thuislozen dat kantelt? – maken deze filmopera tot een bijzondere bioscoopervaring. Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen. Het is daarom niet de opera, maar de weg er naar toe die in de film centraal staat. Het repetitieproces en de off-the-record persoonlijke portretten van de ongeschoolde zangers leiden ten slotte naar de opera waarin zij hun ziel bloot geven.

Twintig daklozen, één opera. Met de opera The Disciples - een straatopera – geïnspireerd op Los Olvidados van Luis Buñuel – geschreven door Ramón Gieling en gecomponeerd door Boudewijn Tarenskeen, laten zij de leden van het Amsterdamse dak- en thuislozenkoor ‘De Straatklinkers’ een verhevigde, criminele, versie van zichzelf spelen en zingen.

Themamaand ‘Muziek met een grote M’
Deze maand besteden we aandacht aan verschillende aspecten van de muziekwereld. We tonen een zingende en acterende Lady Gaga, een ode aan Queen, de muziekscene in de Sovjet Unie in de jaren ’80, en een opera vertolkt door thuislozen in Nederland. De avonden worden muzikaal omlijst met live-muziek.


Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

 

 

Kaarten kopen
meer uit agenda
Filmhuis - The Disciples