6
apr

Filmhuis Borne - Amy

Met inleiding door Cinementaal


De documentaire Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus dat, in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl, zijn tol begon te eisen. In 2011 overleed ze aan alcoholvergiftiging, 27 jaar oud.

Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards.

Bij de documentaire Amy wordt in samenwerking met Cinementaal een lezing verzorgd door Drs M. (Marion) Kiewik.
Zij is orthopedagoog-generalist en als onderzoeker werkzaam bij Aveleijn. Daarnaast is zij als gedragswetenschapper werkzaam bij Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum. Ze doet wetenschappelijk onderzoek naar middelenmisbruik en bijkomende problematiek bij mensen met een verstandelijke beperking. Marion is (mede)auteur van o.a. het boek “Iedereen gebruikt toch?!” en diverse (inter)nationale publicaties. Als docent verzorgt zij regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van middelenmisbruik en bijkomende problematiek.

Aanvang lezing: 19.30 uur
Aanvang film: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne)
Regie: Asif Kapadia / Verenigd Koninkrijk / 2014

 

 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Filmhuis Borne - Amy