21
okt

Filmhuis Borne - Big Eyes

Cultuurmaand Filmhuis Borne


Deze themamaand besteedt Filmhuis Borne aandacht aan muziek en schilderkunst, twee uitingsvormen van cultuur. Van beiden hebben heeft het filmhuis de uitersten gekozen. De film Turner, een briljant kunstschilder die geen concessie deed aan de smaak van zijn publiek en de kunstenaar Walter Keane die vooral commercieel succesvol was en later een bedrieger bleek. Het Concertgebouworkest wordt gevolgd op zijn wereldtournee en laat de kijker genieten van klassieke muziek. In de film Whiplash staat de hedendaagse muziek en het slagwerk centraal.

Big Eyes
Big Eyes vertelt het waargebeurde verhaal van één van de grootste kunstfraudes van de twintigste eeuw. In de jaren ‘50 en ‘60 krijgt kunstenaar Walter Keane grote bekendheid met zijn raadselachtige schilderijen van kinderen met enorme ogen. De massaproductie van deze schilderijen veroorzaakt een revolutie in de commercialisering van de populaire kunst. Maar uiteindelijk komt de bizarre en schokkende waarheid naar boven: Walters schilderijen worden niet door hem gemaakt, maar door zijn vrouw Margaret. 

De Keanes leefden met een enorme leugen en hielden daarmee de hele wereld voor de gek. Vanuit de ogen van Margaret vertelt de film het verhaal van het fenomenale succes van haar schilderijen en de tumultueuze relatie met haar man die internationale faam kreeg door zich de eer van haar werk toe te eigenen. 

Aanvang: 20.15 uur
Regie: Tim Burton
Tijdsduur: 106 minuten
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne) 

 

 

 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Filmhuis Borne - Big Eyes