2
sep

Filmhuis Borne - Birdman

Opening seizoen Filmhuis Borne met Live muziek


Birdman vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson (gespeeld door Michael Keaton, hoofdrolspeler in de eerste Batman-films; Thomsons verhaal is ook Keatons verhaal). Ooit was Thomson wereldberoemd door zijn rol als de iconische superheld Birdman. Nu probeert hij met een toneelstuk op Broadway zijn carrière nieuw leven in te blazen.
Birdman is een film over acteren, over de vergankelijkheid van roem en over zelfrespect. De film is ook een bijtend commentaar op de huidige maatschappij en de social media.

Een weergaloze film voor wat betreft het acteren, de vormgeving én de muziek; bekroond met 4 Oscars.

Naast een fascinerend en komisch drama is de film ook zeer bijzonder door de vormgeving. Het camerawerk van Emmanuel Lubezki (Tree of life, Gravity) is virtuoos. De film is zo gemonteerd dat de verschillende scènes steeds naadloos in elkaar over lopen. Het wekt de indruk alsof de film vrijwel van begin tot eind uit één lange take bestaat. Niet alleen het beeld is opvallend in Birdman, ook de muziek. De score bestaat vrijwel uitsluitend uit nerveuze, jazzy percussieklanken. Gemaakt door jazzmuzikant en viervoudig Grammy-winnaar Antonio Sanchez, die de muziek improviseerde terwijl hij naar de film keek. De springerige muziek is een goede soundtrack voor de chaos in Thomsons hoofd en draagt verder bij aan de toch al vrije en onvoorspelbare sfeer van de film.

Aanvang: 20.15 uur
Regie: Alejandro González Iñárritu 
Tijdsduur: 120 minuten
Entree: €8,00 ( €5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne) 

 

 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Filmhuis Borne - Birdman