25
nov

Filmhuis Borne - Mommy

Met een introductie lezing door Cinementaal


Heftige film over de intense band tussen moeder en zoon. Diane, een alleenstaande moeder, probeert haar puberzoon weer op de rails te krijgen. Steve kan lief en zacht zijn, maar op het andere moment uiterst druk en zelfs gewelddadig. Diane krijgt Steve’s stemmingen moeilijk onder controle. Een nieuwe vriendschap met een verlegen buurvrouw, die een klik met zowel moeder als zoon heeft, lijkt het tij te doen keren. Vorm en in houd vallen in deze bijzondere film helemaal samen.

Hoofdpersoon Steve (schitterend gespeeld door Antoine-Olivier Pilon) is een jongen met orkaankracht tien, die alles en iedereen optilt maar ook weer mee naar beneden sleurt. Net als Steve drijft deze weergaloze film op een kolkende onderstroom van tegenstrijdige en verwarrende emoties.

In vijf films creëerde de nog maar 25-jarige Dolan een volstrekt eigenzinnige niche van hyperpersoonlijk melodrama, gemodelleerd naar een even persoonlijk gevoel voor schoonheid. 


Mommy wordt ingeleid door Marthe Höppener, orthopedagoog. Marthe Höppener is recent afgestudeerd in de Pedagogische Wetenschappen, richting gezin en gedrag en werkzaam in een particuliere praktijk in de regio. In haar inleiding zal Höppener onder meer ingaan op de symbiotische relatie tussen de moeder en zoon in deze film.

Aanvang introductie Cinementaal: 19.30 uur
Aanvang film: 20.15 uur
Regie: Xavier Dolan
Tijdsduur: 139 minuten
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne) .

 

 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Filmhuis Borne - Mommy