28
okt

Filmhuis Borne - Whiplash

Cultuurmaand Filmhuis Borne


Deze themamaand besteedt Filmhuis Borne aandacht aan muziek en schilderkunst, twee uitingsvormen van cultuur. Van beiden hebben heeft het filmhuis de uitersten gekozen. De film Turner, een briljant kunstschilder die geen concessie deed aan de smaak van zijn publiek en de kunstenaar Walter Keane die vooral commercieel succesvol was en later een bedrieger bleek. Het Concertgebouworkest wordt gevolgd op zijn wereldtournee en laat de kijker genieten van klassieke muziek. In de film Whiplash staat de hedendaagse muziek en het slagwerk centraal.

Whiplash
Voortreffelijke muziekfilm waarin jonge, ambitieuze jazzdrummer (Teller) het opneemt tegen zijn veeleisende en meedogenloze docent (een heerlijk intimiderende Simmons). Onder invloed van zijn tirannieke docent wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Hij wordt tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen gedreven, maar ook bijna tot waanzin.

Whiplash overtuigt van het begin tot het lang uitgesponnen, emotioneel verpletterende einde. Er zit geen valse noot in deze spannende en aangrijpende film van de jonge regisseur Chazelle, die de muziekwereld voorstelt als een sportarena waarin alleen de meest fanatieken overleven. 

Vanaf 19.30 uur en na afloop is er live muziek die verzorgd wordt door de Tambourijn, speciaalzaak in slagwerk.
Dirk Dronkers en Stefan Schaminée zullen met elkaar een strijd uitvechten op drums en bas. Dirk en Stefan zijn beiden afgestudeerd aan het conservatorium. Stefan is docent bij muziekschool Borne. 


Aanvang: 20.15 uur
Regie: Damien Chazelle 
Tijdsduur: 106 minuten
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne) 

 

 

 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Filmhuis Borne - Whiplash