19
mrt

Filosofiecafe Twente - maart

Ik zag twee beren filosoferen


Kinderen en filosofie, is een heerlijke combinatie!

Waarom is 1 + 1 eigenlijk 2? Ja, dat is nu eenmaal zo. Voor een volwassene logisch maar ook voor een onbevangen kind? Waarom is de wereld rond pa en waarom niet vierkant?

In kinderen schuilen niet zelden kleine filosoofjes. Ze kunnen zich nog echt over dingen verwonderen. Zonder enige terughoudendheid stellen ze vragen naar waar zij vandaan komen. Waarom mama niet gewoon gezellig bij papa en zijn nieuwe vriendin kon gaan wonen ( ai….)? Waar is oma precies nu ze overleden is? Oudere kinderen hebben andere vragen. Wat was er voor de big bang?

Mevrouw Merckens brengt, naast achtergrondinformatie, tevens de houding van verwondering, die hoort bij het filosoferen, voor het voetlicht en doet dat op speelse interactieve wijze. Thuis kunt u dat, als ouders of grootouders of op school als leerkrachten, uitproberen. Het boekje ‘Ik zag twee beren filosoferen’ kan u daarbij ruggensteun geven. Het werd door spreekster samen met mevrouw Sabine Wassenberg geschreven.

Er is, tijdens de lezing, ruimte voor vragen zodat u van uw kant geïnspireerd raakt en deze vorm van contact u energie geeft om aan de slag te gaan.

Mevrouw Maaike Merckens-Bekkers (1961) studeerde, na het doorlopen van het Twickel College in Hengelo, rechten en filosofie. Na een carrière in het bankwezen richtte ze WonderWhy op met als doelstelling het filosoferen met kinderen en jongeren te stimuleren. (www.wonderwhy.nl)

De lezing vindt plaats op zondagmiddag 19 maart van 14.00 tot 16.00 uur in Kulturhus ‘De Bijenkorf’ Marktstraat 23 te Borne.

Zaal open en kaartverkoop vanaf 13.30 uur. Vooraf kaarten bestellen kan door overmaking van € 10 (een kop koffie of thee zijn inbegrepen).

Het bedrag dient dan voor 17 maart, i.v.m. administratieve verwerking, overgemaakt te zijn op IBAN: NL92 RABO 0198 2534 19 onder vermelding van lezing maart 2017. (Jongeren € 5,-)

meer uit agenda
Filosofiecafe Twente - maart