9
apr

Foodtruckplein & Dansfestijn

Met het gezellige muziekgezelschap De Hapjes


Lekker eten, drinken en dansen op de klanken van het fenomenale mobiele muziekgezelschap ''De Hapjes''. 11 foodtrucks, een houten dansvloer omringd door bistrosetjes, en De Hapjes. Contrabas, accordeon, gitaar, banjo, ukelele. Meerstemmige zang, van schlager tot levenslied, van jazz tot wereldmuziek. Kulturhus Borne is óók always open for good times!

Kom zondag 9 april tijdens Borne op z'n Best samen met elkaar genieten van de goede dingen des levens!

Dansfestijn
In België is het de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een nationaal dansfenomeen: sociale dansfeesten waarbij iedereen kan inhaken en meedansen; op de dansvloer treft men dan ook werkelijk alle soorten mensen, van jong tot oud. Supergezellig! Vorig jaar zijn we ermee begonnen en dat smaakte naar meer. Dit jaar is er daarom een houten dansvloer van 300 m2.

Dans- en theaterschool ‘’Innerall’’ verzorgt 's middags opnieuw allerlei demonstraties en inloopworkshops. Waar iedereen kostenloos en vrijblijvend kan aanschuiven, meedansen, en pasjes onder de knie kan (proberen te) krijgen. Dans met een heel uiteenlopend en divers aanbod. Tango, Quickstep, Hiphop, ChaChaCha, Ballroom: dit alles passeert de revue!

Heerlijk; de beentjes van de vloer en samen aan de dans!

Foodtruckplein
Een langgekoesterde wens van ons en dit jaar gaat het gebeuren: een superzalig foodtruckplein voor het Kulturhus. Wij zeggen: njam-njam en jippie!

Foodliefhebbers en andere lekkerbekken kunnen zich tegoed doen aan alle smakelijke zaken die uit de 11 mobiele keukentjes worden aangeboden. Parkeerplaats De Haven en het Kulturhusplein worden omgetoverd tot een groot gezellig openlucht restaurant. Een lust voor het oog én de inwendige mens.

We stellen de foodtrucks even voor:

 • Holy Pasta: pasta streetfood. Authentieke Italiaanse recepten in een nieuw en smaakvol jasje met verse ingredienten. Stel jouw Holy Pasta of Panini samen en geniet!
 • Bully's Bratwurst: dé mobiele Duitse Bratwurstwagen waaruit de echte Duitse Bratwurst, Currywurst en Bockwurst wordt verkocht. Om de sfeer compleet te maken komen de verkopers in lederhose en dirndl!
 • Soep met Ballen: soep met een bite. Soep is een gezonde, eerlijke maaltijd waar alles in zit! Maaltijdsoepen boordevol gezonde voedingsstoffen die u nodig heeft, puur en eerlijk, zonder conserveringsmiddelen.
 • De Zoete Bezigheid: vanuit hun knalgele ''gebakje'' worden er overheerlijke poffertjes geserveerd.
 • GehaktballenExpres: de “GehaktballenExpres” is een bijzondere vintage Mercedes ambulance voor uw broodje

  bal, broodje rookworst, ijs of frisdrank. Want, zonder hen ''is er geen bal aan''!

 • Meat at the bar: een gave foodtruck met echte ambachtelijke slagersuitstraling, met de lekkerste vlees specialiteiten op een robuust eigen wijze manier bereid. Heerlijke trendy wraps met kip of biefstuk of broodjes met ribeye en truffel mayonaise

 • Las Carretas: onze eetburen zijn ook van de partij! Gerard en zijn team zullen de heerlijkste gerechten aanbieden op Smokin’ Beer Barrels.

 • La Dolce Barrista: een afgestudeerde barista bereid de heerlijkste koffies vanuit een knalgele Espresso-Eend.

 • Twentse Bierbrouwerij: whoaaa, 6 biersoorten van eigen Twentse bodem aan de tap van de Beer Truck.

 • De BAKbrommer: het straatbeeld in Thailand en Cambodja wordt gekenmerkt door duizenden mobiele keukentjes waar ze de lekkerste gerechten ter plekke voor je bereiden. Kom smullen van een Asia loempia proeverij, Thai stir-fry shrimp noodles, sticky rice with mango, en meer!

 • PP's Mangerie: lekker eten vanuit een geheel gerestaureerde Citroen HY! Ze koken zomers biologisch met producten uit eigen Bio groentetuin. Hip, vers en lekker! Wat er 9 april op het menu staat is pulled pork, Thai chicken wraps en hotdogs met diverse toppings.


Live muziek van ''De Hapjes''
Contrabas, accordeon, gitaar, banjo, ukelele. Meerstemmige zang, van Schlager tot levenslied, van jazz tot wereldmuziek. Acoustisch mobiel gezelschap boordevol muzikaal vermaak. Dit gezelschap, De Hapjes, mag niet ontbreken op ons eetfestijn! Karel Vlutters, Jos Sueters, Jeffrey den Dolder en Jan Holsbeek zijn alle 4 doorgewinterde gangmakers en muzikanten. Deze smaakmakers komen zondag 9 april naar Borne om tussen 16.30-18.00 uur de boel op stelten zetten in het openluchtrestaurant.

Het Foodtruckplein & Dansfestijn opent om 12.00 uur.
Het evenement eindigt om 18.00 uur

meer uit agenda
Foodtruckplein & Dansfestijn