31
mrt

Gezonde voeding bij senioren

2x in het Lezingen Lab - zorgSAMEN Festival


Vrijdag 31 maart is het zover: van 14.00-20.00 uur vindt het allereerste groot Borns zorgSAMEN Festival plaats. De belangstelling om hieraan deel te nemen is overweldigend gebleken, fantastisch! Met maar liefst 44 informatiestands, 14 gratis workshops, 9 gratis lezingen/presentaties, diverse belevings-tenten, gratis health-checks, diverse mobiele pop-up acts en optredens, én een heerlijk foodplein hopen de organisatie en alle deelnemers u te informeren, te entertainen en te verrassen! Het festival vindt plaats in 't Dijkhuis en Kulturhus Borne, en in het mooie parkje daartussen.

PRESENTATIE IN HET LEZINGEN LAB
Door: Saneille Bolscher, Diëtist/ voedingskundige Carintreggeland.
Over: Gezonde voeding bij senioren

Locatie: het Dijkhuis, restaurant

Deze presentatie vindt 2x plaats om:
15.00-15.30 uur
17.00-17.30 uur

Het Lezingen Lab bezoeken
Alle presentaties en lezingen in het LezingenLab zijn gratis. Zowel bij het Dijkhuis als bij Kulturhus Borne is er een (duidelijk aangegeven) punt waar op de dag zelf gratis toegangskaarten voor lezingen/presentaties verkrijgbaar zijn. Onder het motto van op=op en vol=vol.

Gezonde voeding bij senioren
We worden tegenwoordig overladen met informatie over gezonde voeding. Iedereen heeft een mening over voeding en op internet is veel onjuiste informatie te vinden. Maar ook de voedingsindustrie probeert je soms voor de gek te houden met misleidende etiketten en voedingsclaims op producten.

Tijdens de voorlichting op het zorgSAMEN festival zullen we het hebben over productkeuzes die passen binnen een gezond eetpatroon. Want hoe vitaal en gezond we zijn, hebben we voor een deel zelf in de hand. Een gezond eetpatroon zorgt bijvoorbeeld voor een lager risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.

Met gezonde voeding valt dus erg veel gezondheidswinst te behalen!

meer uit agenda
Gezonde voeding bij senioren