14
mei

Gloria - Met Live Muziek

Een ode aan de levenslust en veerkracht


Het Filmhuis Borne verzorgt regelmatig een extraatje bij de filmavond. Deze avond zal gitarist Hans Martin met zijn gitaarspel de film muzikaal omlijsten Hans komt uit Enschede en is een flamenco-gitaar spelende muzikant. Hoewel hij redelijk laat begon met flamenco-gitaar was hij al snel onder de indruk van deze muziek. Hij is er al jaren aan verknocht. .Hans vindt het heerlijk om een bijzondere ambiance te creëren en het publiek kennis te laten maken met flamenco-muziek. Als er de tijd voor is, vertelt hij meestal ook kort iets over de muziek. Hans speelt een half uur voorafgaand aan de voorstelling. Uiteraard kunt u ook na afloop nog genieten van deze passievolle muziek

 

Veel vrouwen van haar leeftijd hebben een gezin en houden zich bezig met huishoudelijke taken, maar Gloria (Pauline Garcia) niet. De vijftiger is al een dikke tien jaar gescheiden en haar kinderen leiden hun eigen leven, dus hangt ze rond in plaatselijke clubs, samen met andere singles van haar leeftijd. Klinkt leuk, maar dat is het helemaal niet. Ze zou haar kinderen wel wat vaker willen zien en ze ziet het niet zitten om eenzaam oud te worden. Een man vinden die bij haar past valt echter niet mee.

De opzet van Gloria klinkt als voer voor een somber drama, maar dat is het geenszins. Ondanks de pech en de problemen is dit vooral een warme en optimistische film. De geestelijke ontwikkeling van Gloria staat centraal, als een coming-of-agefilm, maar dan met een oudere hoofdpersoon. Het gaat met kleine stapjes. Eén daarvan wordt knap uitgespeeld in een prachtige afscheidsscène op het vliegveld. Hoofdrolspeelster Paulina García won voor deze rol de Zilveren Beer op de Berlinale, en het zijn dit soort momenten waarop die prijs volkomen terecht blijkt te zijn.

Regie: Sebastián Lelio
Inloop: 19.45 uur
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van filmhuis Borne)

meer uit agenda
Gloria - Met Live Muziek