14
jun

Grote algemene ruilmarkt

Kleding, boeken, meubilair, schemerlampen, serviesgoed, etc.


We hebben vanaf vorig jaar september de ruilmarkten een duidelijk en helder thema gegegen, van kerstkroam tot aan homegrown & homemade. Na diverse succesvolle edities hebben we besloten om van deze laatste ruilmarkt van het seizoen  een grote algemene ruilmarkt te maken, waarbij van ALLES geruild kan worden. Heeft u boeken, kleding, huisraad, schemerlampen, gereedschap, tuinplanten, zelfgemaakte appeltaart, serviesgoed, hobby materiaal en misschien zelfs diensten die geruild kunnen worden. Neem het allemaal mee naar deze grote algemene ruilmarkt.

Het idee
Elke eerste zaterdag van de maand, vindt er een Bornse ruilmarkt plaats, met elke keer een ander ‘thema/soort artikel’’, zoals bijvoorbeeld  tuinstekjes & zaden , speelgoed, boeken, diensten, home made/home grown food, creatieve uitspattingen, cadeau’s, hulpmiddelen (rolstoel voor een douchekruk), enzovoort.

We zijn met ons allen in een economische recessie beland. Overheid, bedrijven en burgers bezuinigen onder andere door minder te consumeren. Een van de meest duurzame alternatieven voor consumeren is ruilen. Steeds meer producten en diensten zijn te verruilen, van kleding tot energie en vakantiehuizen. Ruilen is een oud en universeel beproefd voorbeeld. Breed inzetbaar, direct en effectief. Ruilen als economisch en duurzaam alternatief is een creatief antwoord in een wereld die zich steeds bewuster moet opstellen. De crisis en het al dan niet vrijwillig ‘consuminderen’ blaast dit soort ‘groene’ initiatieven uit vervlogen tijden weer leven in.

De Ruilmarkt vindt plaats van 11.00-12.00 uur bij Kulturhus Borne. Iedereen is van harte welkom om te komen ruilen. Geld komt er niet aan te pas. En elke ruiler bepaalt zelf de waarde van zijn/haar handel.
Meer informatie? Mail dan naar: info@kulturhusborne.nl

meer uit agenda
Grote algemene ruilmarkt