1
apr

Handvaten tegen Pesten

Lezing in het kader van de week van het kind


Deze gehele week van zaterdag 29 maart t/m zaterdag 5 april staat de programmering van Kulturhus Borne in het teken van het kind. Op dinsdag 1 april verzorgt Raymond Niemeyer de lezing "Handvaten tegen pesten".
Raymond is werkzaam bij stichting Het Stralende Hart als natuurgeneeskundige,  psycho-neuro-immunoloog, fysiotherapeut, yogadocent, meditatiedocent en avatarmaster. Vanuit zijn ervaring in het werken met hoogsensitieve kinderen en volwassenen vertelt Raymond over de gevolgen van Pesten en wat het kind en zijn sociale omgeving kan ondernemen om het pesten tegen te gaan of te voorkomen. In zijn praktijk ziet hij veel kinderen komen die gebukt gaan onder anders zijn, zich anders voelen en die daarom vaak gepest worden. Verder zijn o.a. Renate Mulder (homeopaat), Martijn Kroese (klassenassistent), Jaqueline la Grange(administratief medewerkster) en Gijs van der Zande (interim manager) aanwezig.

Jarenlang was er een stilzwijgen. Pesten. Natuurlijk kwam het voor. Maar we praten er maar niet over. Waarom niet? Angst? Angst waarvoor? Het niet weten van het pesten?Onlangs is het pesten uit het verdomhoekje gehaald. De aanleiding kennen we… een scholier die zo gepest werd, dat hij uiteindelijk maar één uitweg zag: weg uit dit leven. Hoe heeft de maatschappij het zover kunnen laten komen? Gelukkig is er nu eindelijk iets aangezet. Mensen durven ervoor uit te komen. Pesten. Gepest worden. Het is een groot probleem. Hoe kunnen we het aanpakken? Hoe kunnen de betrokken kinderen, ouders, leerkrachten, sportbegeleiders en andere mensen die er direct of indirect mee te maken krijgen dit probleem samen oplossen? Want samen, dat is wel een beginsel van de oplossing.
 

Wat doet het met je als je gepest wordt? Wat doet het met je als je (één van) de pester(s) bent? En wat doet het met de omgeving? Ouders, grootouders, leerkrachten etc. etc. Wat is de invloed van social media, van het niet durven vertellen en van mensen in de omgeving die het wegcijferen of er niet serieus genoeg op ingaan? Daar gaan we in deze boeiende lezing op in.We hopen u te ontmoeten zodat u meer inzicht zult krijgen in de werkelijke behoeften van uw kind waardoor er een betere interactie kan plaatsvinden en dat  er daadwerkelijk acties ondernomen worden zodat het pesten afgelopen is.

 

De avond start om 19.30 uur. De lezing duurt ongeveer anderhalf uur en er is ruimte voor vragen en interactie. Raymond zal tot 22.00 uur aanwezig zijn.
Locatie: De bovenverdieping van bibliotheek Borne
Entree: Gratis.

Meer informatie vindt u op: Stichting Het Stralende Hart

meer uit agenda
Handvaten tegen Pesten