Home  /  Agenda  /  Archief  /  Hasta la Vista
19
dec

Hasta la Vista

Ruw, direct, met bovenal veel humor.


Woensdag 19 december

 

Met zijn vijfde speelfilm Hasta la vista won de Belgische regisseur Geoffrey Enthoven publieksprijzen op verschillende festivals. Bovendien was de film een kaskraker in eigen land. Het is dan ook een productie die alles doet om de sympathie van de kijker te winnen.

 

Centraal staan drie gehandicapte vrienden. Eén is verlamd door een terminale tumor, de ander kan niet bewegen door een dwarslaesie en de derde is blind. Om de naderende dood van één van hen te verzachten besluit het trio een reis te maken. Tegen hun begeleiders zeggen ze dat ze in Frankrijk een wijnproefroute zullen volgen.

 

Maar hun ware motief is anders: in het op gehandicapten toegesneden bordeel El cielo ('de hemel') hopen ze hun maagdelijkheid te verliezen. De Vlaamse vrienden huren een Franstalige chauffeuse in, die zo haar eigen sores blijkt te hebben. Dat is het begin van een roadmovie, waarin de lach en de traan vakkundig worden afgewisseld.

 

De autorit naar het zuiden verlaat vrijwel nergens de gebaande paden, maar de wisselwerking tussen de lammen die de blinde leiden is aanstekelijk genoeg. Sterk is bijvoorbeeld de droogkomische scène waarin het van elkaar afhankelijke drietal gescheiden kamers in een weghotel neemt, om uiteindelijk met zijn allen op de vloer van dezelfde kamer te eindigen.

 

Aanvang: 20.15 uur

Entree: € 8,00 (Voor vrienden van Filmhuis Borne € 5,00)

 

 

 

meer uit agenda
Hasta la Vista