22
t/m 31 mrt

Heldinnen van Borne - schrijfwedstrijd

Boekenweek 2019


HELDINNEN VAN BORNE - SCHRIJFWEDSTRIJD

De Boekenweek vindt plaats van 23 t/m 31 maart 2019. Het thema van deze boekenweek is "Moeder de vrouw". De vrouw aan het roer, sterk, moedig, bruggenbouwer, superwoman, als kapitein op een schip. En iedereen heeft een moeder.

Bibliotheek Borne organiseert daarom een schrijfwedstrijd voor volwassenen met als titel: "Heldinnen van Borne".

Schrijf een kort verhaal (max. 1 A4) over jouw heldin. Dit kan heel persoonlijk zijn; over de vrouw in jouw eigen intieme kring, die jij bewondert, die jouw heldin is. Misschien zijn er ook wel vrouwen geweest die zich ergens in de afgelopen 100 jaar hebben ingezet voor maatschappelijke, Bornse zaken, vrouwen voor wie jij mateloze bewondering hebt. Bijvoorbeeld vrouwen die in het verzet hebben gezeten in de tweede wereldoorlog, vrouwen die eigenhandig een beroving hebben tegengehouden, een mens hebben hebben gered, een uitvinding gedaan, enz. Een heldin is een heldin. En zet die van jou in het zonnetje!

Een jury zal het winnende verhaal selecteren. De winnaar (M/V) wint een mooie prijs. Daarnaast zullen alle verhalen worden gebundeld in het Bornse Heldinnenboekje.

Meedoen? Stuur dan vóór 23 maart je verhaal op maximaal 1 A4 naar info@bibliotheekborne.nl of, nog leuker, breng je verhaal persoonlijk langs.

 

meer uit agenda
Heldinnen van Borne - schrijfwedstrijd