14
feb

Het gaat nog / Het kan niet langer

Diana Dobbelman & Bruni Heinke


***Kulturhus Special***

Een verhaal van liefde op de dag van de liefde...

‘Het gaat nog’ vertelt het verhaal van twee zusters waarvan er één pas weduwe is geworden en de ander al lang is gescheiden. Ze besluiten samen te gaan wonen om minder alleen te zijn. Hun nostalgisch idee van samenwonen, met herinneringen aan hun samenzijn vroeger, wordt overschaduwd door de realiteit dat ze allebei al een leven achter de rug heb Het samen delen van een huis en leven is niet meer zo vanzelfsprekend als dat eens was.

Ook in hun gesprekken over het leven blijkt dat de kijk die ze vroeger deelden veranderd is: Ellen filosofeert graag over het leven en stelt vragen, terwijl Kitty harde antwoorden wilt. Boem klaar. Zo zit het. Daarnaast mist Kitty Govert heel erg. De pogingen van Ellen om haar te troosten pakken niet allemaal even goed uit. Toch proberen ze er iets van te maken en elkaar te vinden in gewoonten en denkbeelden waarbij beiden zich prettig voelen.

Ondertussen rijst bij Ellen het vermoeden dat Kitty haar herinneringen niet meer allemaal op een rijtje heeft. Ze herkent dingen af en toe niet, vergeet namen en tijden, wordt ’s nachts wakker, komt niet meer op de juiste woorden en stelt steeds dezelfde vragen . Als Ellen haar daar mee confronteert zegt Kitty dat ze inderdaad wat vergeetachtig is maar ‘het gaat nog, toch?’. Terwijl Kitty de grip op haar leven steeds meer verliest, probeert Ellen de ontstane situatie te accepteren. Er ontstaat er een nieuwe verhouding tussen de twee zussen waarin zij onbewust afscheid nemen. Tegelijk brengt dat afscheid hen dichter bij elkaar dan ooit. Totdat Ellen besluit hulp in te roepen.

Op deze bijzondere avond kan men vooraf/tussendoor/na afloop ook genieten van heerlijk ambachtelijk Valentijnsgebak van huisgemaakte kwaliteit  van ‘’Taart op maat’’, een mooi project van zorgorganisatie Aveleijn.

Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 16,00 (inclusief heerlijk liefdes-drankje)
Bestel hier uw kaarten!
WEBSITE HET GAAT NOG

meer uit agenda
Het gaat nog / Het kan niet langer