3
jun

Het sieraad door de eeuwen heen - lezing

Interactieve lezing: neem je eigen sieraad mee!


Deze lezing van kunsthistoricus Miranda Nieuwenhuis is een zeer boeiende presentatie over de geschiedenis en symbolische betekenis van sieraden in de loop der eeuwen. Al vanaf de prehistorie bestaan er diverse soorten lichaamsversiering, in de vorm van tatoeages, make-up en sieraden. Sinds wanneer maakten mensen de eerste sieraden en waarom?

Naast het esthetische oogpunt is ook de symbolische functie van sieraden altijd belangrijk geweest voor de mens. In sommige culturen is het dragen van sieraden zelfs een absolute must om de rangorde binnen die cultuur te bepalen. In onze westerse cultuur worden ze voornamelijk gedragen omdat men ze mooi vindt, maar vaak gaat het hierbij ook om een achterliggende betekenis.

Aan de hand van prachtig beeldmateriaal laat Miranda zien hoe sieraden in historisch opzicht in de loop der tijden veranderd zijn en welke betekenis ze hebben. Diverse stijlen komen aan bod. Tijdens deze interactieve lezing leer je veel interessante weetjes over sieraden. Spannend, leerzaam en gewoon heel leuk!

Locatie: 1e etage bibliotheek
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €5,00

Ook wordt iedereen uitgenodigd om een eigen (favoriete) sieraad mee te nemen! Dan kan Miranda er van alles over vertellen. Let op: het is GEEN taxatie (dat is weer een ander programma :-))

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Het sieraad door de eeuwen heen - lezing