28
okt

Huiskamerfestival Kultur in Hs

Haal nu kaarten!


De 4e editie van het Bornse Huiskamerfestival, Kultur in Hûs, is in aantocht: ZONDAG 28 OKTOBER, van 14.00-18.00 uur. Op de fiets door Borne, vier huiskamers bezoeken, met vier verschillende optredens. Iedere voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. De grande finale vindt samen met alle bezoekers plaats in het Hûskamer-Theater van Kulturhus Borne: alle artiesten treden nog een keertje op met een nummer.

___________________________________________________

Het programma van 2018:

Lynn Olsen, S o n g w r i t e r - V o c a l i s t​
Dit is een electro pop duo dat in 2015 het muzikale avontuur startte. Zij werden in 2016 opgepikt door Spotify en hebben zelfs met hun cover van Aaliyah al op 3 gestaan wereldwijd op Spotify. Afgelopen jaar hebben ze veel nieuwe muziek uitgebracht en een paar van de songs zijn gebruikt bij bekende een Nederlandse tv serie. Op dit moment zijn ze bezig met een nieuwe EP die een stuk donkerder gaat worden dan de muziek die ze tot nu hebben uitgebracht. Maar op deze speciale middag in Borne zullen de liedjes die al zijn uitgebracht voorbij komen.

 

 

 
Cuartet, met Blue Shapes

Een combo dat zich bezig houdt met jazz-muziek. De basis van elk stuk bestaat uit een paar genoteerde noten in een schema en daarmee spelen de muzikanten samen, maken variaties, laten er hun passie op los, verzinnen leuke intro’s en spannende afsluitingen. Improvisatie dus! De optredens zijn nooit twee keer hetzelfde. Nummers waar Cuartet momenteel mee ''speelt'': Blue Moon, Nature Boy, Basin St. Blues, Blue Bossa en Footprints.De bandleden zijn Jan Oude Grotebevelsborg (altsaxofoon), Resy Weernink (piano), Erik Borst (contrabas) en Marcel Voorhuis (drums). 

Double6, met Flying Notes

Double6 is een zang-gitaarduo bestaande uit Paul Homan en Rudi Oude Vrielink. Beide heren hebben hun sporen inmiddels verdiend in de muziek. De songs die zij brengen zijn herkenbaar voor jong en oud en klinken akoestisch, en verrassend. Dit wordt vooral veroorzaakt door Paul’s warme stem in combinatie met het gitaarspel van Rudi welke doorspekt is met zowel een populaire, klassieke als flamenco achtergrond. Hun muziek, passie en enthousiasme zorgen voor een krachtige uitstraling naar hun publiek.in “Flying Notes'' wordt u heen en weer geslingerd door een mix van liedjes, met hier en daar een anekdote, waarvan u vrolijk wordt dan weer sentimenteel, of wellicht een stukje nostalgie voelt. In ieder geval gaat u met een goed gevoel naar huis.

 

 

 

 

Nostradames, met a capella muziek

Vier vrouwen zingen a capella in…..Nostra Dames. Dit zijn: Gerdy Oerbekke, Anneke Kamp, Bea Assen en Renee Berkheij. Zij zingen liedjes in verschillende talen, van Iers tot Twents. Liedjes van donker en volks, naar licht en pop. Hun kracht? Humor en veelzijdigheid. U kunt hen tegenkomen in mooie kastelen, oude cafe’s, sfeervolle theaters en bij streektaalfestivals. Kortom: Nostra Dames ………………..”hejzazeen?”

 

 

 

 

 Frank en Vrij, met Liedjes die de jukebox overstijgen

''Liedjes die de jukebox overstegen! Waren altijd al mijn favoriete liedjes, sliep namelijk lang precies boven de jukebox... kon aan het repertoire horen welke gasten aan de bar zaten. Zeg nu eens eerlijk,.. Middel of the Road, Suzie Quatro, The Sweet, Heintje Davids, Smurfenlied, Smokey, Demis Rousos…….samen met de cafégasten al lang vergeten. Wat bleef was Boudewijn, Neil, Johnny, Paul, Bruce, Lennard…….voelde toen al beter! Liedjes voor je ziel!''

 

 

 

 

 

 

Marlijne Jans, met Luisteren naar jezelf
De Bornse Marlijne heeft met haar authentieke country- en pop sound een eigen geluid weten te creëren. Marlene laat vanmiddag mooie, persoonlijke luisterliedjes horen. Gevarieerd en divers. Maar dan wel in Marlijne haar stijl. Met deze liedjes hoopt Marlijne haar publiek te verbazen, te ontroeren en te raken. Luisteren naar je zelf, wat je wil vertellen, en wat je kwijt zou willen in een liedje. Dat is wat Marlijne doet in haar eigen geschreven songs. En het stukje: luisteren naar anderen…. Daarvan hoopt Marlijne dat het publiek dat met veel plezier gaat doen..! Want zonder dat andere mensen naar je luisteren, zal een liedje nooit gehoord kunnen worden. Zo simpel is ‘t!

Jonatan Kuhlmann & Jasmijn Bevelsborg, met Jonatan, Jasmijn, Chopin en de rest!
Jonatan Kuhlmann (21) en Jasmijn Oude Grotebevelsborg (20) zijn twee jonge, gepassioneerde pianisten die op hun 13e zijn begonnen met pianospelen. Tegenwoordig hebben ze les van Stefan Blaak in Borne. Beide zijn prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. Jonatan en Jasmijn gaan quatre-mains spelen, maar u gaat ze ook solo horen spelen! Het repertoire heeft een grote diversiteit. Van de Romantiek tot het Impressionisme. Wilt u deze mystieke rust en bombastisch grootsheid niet missen? Komt dat zien! Het repertoire bestaat uit o.a. Ravel, Debussy, Tchaikovsky en Rachmaninov

 

 

SANSAN, Liedjes uit alle windstreken
SANSAN is een vriendengroep die al jaren samen zingt. Puur voor plezier, zonder winstoogmerk of wil om beroemd te worden. Ze beoefenen bijna alle genres, meestal a capella, soms begeleid door gitaar. Waar nodig vertalen ze of maken ze zelf liedteksten (ook Twents) en arrangementen. Het is vast en los, paal noch perk, maar toch vlees en vis. Zanggroep SANSAN bestaat uit: Rita Zeephat, Yvonne Eikenaar, Fred van de Ven, André van den Berg, Herbert Wolsink en Gerrit Bellers.

 Stel jouw eigen programma samen en bestel kaarten á €10,00.
__________________________________________________________
Tickets bestellen & hoe het werkt:

U stelt uw eigen programma samen door uit de 8 optredens er 3 te kiezen. De organisatie probeert hier bij de indeling dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. Het 4e optreden zal voor u een verrassing worden! U kunt zich natuurlijk ook helemaal laten verrassen! Vermeld dan dat u geen voorkeur voor specifieke optredens hebt.

Tickets kosten €10,00 per persoon.

A. Tickets kunt u kopen bij de receptie van het Kulturhus.
U geeft daar uw naam, adres, emailadres, aantal personen en de 3 voorkeuren op. En u gaat met tickets in uw hand naar huis.

B. Tickets kunt u telefonisch bij de balie reserveren: 074-265 72 00
U geeft uw naam, adres, emailadres, aantal personen en de 3 voorkeuren op. Uw reservering blijft 2 weken geldig*, dit houdt in dat u binnen 2 weken even langs dient te komen om de tickets af te rekenen. En u gaat met tickets in uw hand naar huis.
*Na deze 2 weken, komt uw reservering automatisch te vervallen.

C. Koop online e-tickets en bel aansluitend met onze baliemedewerkers.
U koopt hier onderaan de pagina online uw kaarten en belt aansluitend met onze receptie 074-2657200 om uw 3 keuzes door te bellen.

D. Het festivalpakketje ophalen!
Hoera, u heeft tickets! Ofwel gekocht aan de balie, ofwel uitgeprinte e-tickets. Dan hoeft u nog maar 1 ding te doen: uw festivalpakketje ophalen. Hierin zit onder meer de plattegrond, de adressen van de huiskamers. En last but not least: u hoort dan van welke optredens u uiteindelijk gaat genieten!

U kunt uw festivalpakketje ophalen bij Matty Boenink en Joke Batenburg in de foyer van het Kulturhus op de volgende dagen en tijden:
- Vrijdag 26 oktober, van 17.00-18.00 uur
- Zaterdag 27 oktober, van 10.00-12.00 uur
- Zondag 28 oktober, vanaf 13.00 uur
_______________________________________________________________

Kaarten kopen!
meer uit agenda
Huiskamerfestival Kultur in Hs