Home  /  Agenda  /  Archief  /  In Bloom
18
mrt

In Bloom

Themamaand: Strijdbare vrouwen


Deze maand wil Filmhuis Borne aandacht besteden aan strijdbare vrouwen, vrouwen die zich niet neerleggen bij de hen toebedeelde rol. Het zijn vrouwen die de regie in eigen hand nemen. Ze maken keuzes met soms vergaande gevolgen, maar dat weerhoudt hen er niet van hun eigen weg te kiezen.

 

In Bloom
De knappe Natia en haar verlegen vriendin Eka wonen in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Het is het begin van de jaren negentig, kort na de val van de Sovjet-Unie. De meisjes zoeken naar een plek voor zichzelf in een turbulente omgeving. Zij zijn elkaars enige buffer tegen de onzekerheden in hun land, hun disfunctionerende  families en de agressieve buurtjongens. Na talloze aanvallen besluit Natia zich te verzetten en volgt een confrontatie. Dit verhaal vertelt op een krachtige, intieme manier over twee meisjes die eeuwenoude tradities trotseren.

Hoewel de twee tegenpolen elkaars beste vriendinnen zijn, gaat In bloom niet specifiek over hun vriendschap maar meer over hun beider levens met al hun complexiteiten. Ze worstelen met sociale verwachtingen, voortkomend uit tradities waarvan door de recente veranderingen kan worden afgevraagd in welke mate ze nog relevant zijn. 

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne) 
Regie: Nana Ekvtimishvili en Simon Groß

 

 

meer uit agenda
In Bloom