mrt

Inspiratiemiddag zorg & de toekomst

ZorgSAMENMaart 2016

INSPIRATIEMIDDAG ’ZORG & DE TOEKOMST’: dinsdag 15 maart, van 13.00-16.30 uur.

Op 15 maart organiseren wij in Kulturhus Borne een Inspiratiemiddag met als thema ’zorg & de toekomst’. 3 inspirerende initiatieven uit de praktijk presenteren zich aan u, met als doel: prikkelen en uitdagen. Om ons aan te zetten samen op zoek te gaan naar mogelijkheden, kansen en vernieuwende samenwerkingsvormen in de zorg & welzijn in de gemeente Borne, e.o.

De Inspiratiemiddag wordt geleid door Ferenc van Damme, hardcore innovator, kantelaar en participatieprofeet, werkzaam voor de Provincie Overijssel.

De 3 presentaties gaan eenvoudig gezegd over het volgende: Old Skool noaberschap in een klein dorp. Dagactiviteiten volgens een cafetariamodel in een grote stad. Zorg op afstand (via laptop/iPad/pc).

We stellen elke spreker en hun verhaal graag aan u voor:

De Dorpshuiskamer & Melkbus Vasse
Kwaliteit van leven in een klein dorp, bij een steeds meer terugtrekkende overheid, toenemende vergrijzing én het feit dat ouderen in de toekomst langer thuis blijven wonen, samen trachten te behouden dan wel te verbeteren. Old Skool noaberschap in een nieuw jasje. Vrijwilligers Marieke Broekhuis en Ine Bonk vertellen.

Cliënt in regie en de ontwikkeling richting dagbesteding - Archipel Zorggroep Eindhoven
Mensen willen zelf de regie voeren over hun leven en de ondersteuning die ze daarbij nodig hebben. Archipel Zorggroep geeft dagactiviteiten volgens dit principe vorm, door te werken met een individueel arrangement waarbij de cliënt zelf (mee)betaalt. Op deze manier zijn cliënten in staat hun dag in te vullen naar eigen wens. Lisette van Druenen en Hans Hendriks van Archipel uit Eindhoven vertellen in een buitengewoon levendige en interactieve presentatie over de weg die bewandeld is met alle zorgpartijen om te komen tot deze uiteindelijke vorm en samenwerking.

Project InLIFE en de beweegkiosk
Het Europese project InLIFE (Independent Living support Functions for the Eldery) wil door middel van ICT oplossingen oudere mensen met een cognitieve beperking ondersteunen om langer zelfstandig te kunnen wonen in hun eigen omgeving. De ICT oplossingen waar onderzoek naar wordt gedaan richten zich op ondersteuning van mobiliteit, reizen, gezondheidsbevordering, uitvoeren van activiteiten thuis, communicatie en sociale interacties. Een onderdeel hiervan is de beweegkiosk, deze wordt ook live gedemonstreerd. Utwente, ’t Roessingh, en TMZ zijn partner in dit project en verzorgen deze ’futuristische’ presentatie.

Tot slot gaan we plenair met elkaar in gesprek.

Entree bedraagt slechts €5,00 per persoon.
Etickets zijn verkrijgbaar via onderstaande link!

Kaarten reserveren
Inspiratiemiddag zorg & de toekomst