13
sep

Internationale Koffieochtend

Met bezoek van Wethouder Kotteman


Elke 2 weken is er op vrijdag een ontmoetingsochtend in de Bibliotheek wij de “Internationale-koffie-ochtend” noemen. Voor alle vrouwen, met de nadruk op de geïsoleerde allochtone vrouwen, die weinig Nederlands spreken. Soms wordt er een extra activiteit georganiseerd: educatief, creatief of sportief: een gastspreker die over een jeugdgevangenis vertelde, een ochtend in het kader van. van internationale vrouwendag,  herfstwandeling, kerstkaarten maken, bezoek aan een Moskee, etc. De internationale koffieochtend biedt een mogelijkheid om er eens uit te zijn om, gezellig koffie te drinken, een tijdschriftje te lezen, een naaiklusje te doen (of om dat te leren), nieuwe mensen te leren kennen, zonder bang te zijn dat door taalproblemen “de mensen je niet begrijpen”. Vrijwilligers proberen dat isolement te doorbreken.

Deze koffiedrinkgroep heeft een gemiddelde van 13 bezoekers per ochtend. Met de speciale activiteiten is dit tussen 15-20. En het aantal nieuwe bezoekers groeit. De ochtend begint altijd om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Voor geïnteresseerden  wordt er vooraf aan deze ochtend onder begeleiding van een vrijwilliger gezamenlijk de Start!-krant gelezen. Dit is de begrijpelijkste krant van Nederland.

In de Week van de Alfabetisering schuift wethouder Michel Kotteman vrijdag 13 september 's ochtends om 11.30 uur aan bij de dames van de Internationale Koffieochtend. Hij gaat met de dames in gesprek over het belang van lezen en schrijven zal iets vertellen over zijn werk als wethouder.

meer uit agenda
Internationale Koffieochtend