6
apr

Jeugdorkest Festival

Bijzonder muzikaal Festival


Op zaterdag 6 april a.s. vindt er een bijzonder festival plaats voor jeugd- en beginnerorkesten. Dit festival vindt plaats in de Grote Zaal van het Kulturhus in Borne.

 

Via dit evenement wil men de jeugd de kans geven om in het openbaar op te treden. De optredens van de jeugd- en beginnerorkesten worden beoordeeld door een vakkundige jury, die voor elk orkest een opbouwend verslag zal schrijven.

 

Elk orkest of ensemble verzorgt een optreden van 15 tot 20 minuten. Het repertoire bestaat uit originele composities voor blaas- en slagwerkensembles, maar ook uit pop- en filmmuziek.

 

Alle leden van de deelnemende orkesten worden getrakteerd op een versnapering, die wordt aangeboden namens de organisatie.

 

Het evenement wordt georganiseerd door het Borns Muziek Collectief, bestaande uit Bornse Harmonie, Stedelijk Orkest Borne, St. Gregorius Hertme en Muziekschool Borne.

 

Er werken elf jeugdorkesten en slagwerkensembles aan dit regionale evenement mee:

 

-      Voorwaarts Zwartsluis

-      Malletband Sint Gregorius Hertme

-      Almelose Christelijke Harmonie

-      Bornse Harmonie

-      Vriezenveense Harmonie

-      Stedelijk Orkest Borne

-      Haaksbergse Harmonie

-      Leo Harmonie Enschede

-      Harmonie Wierden

-      Sint Jan Wierden

-      Young2C Concordia Hengelo

 

De juryteam zal bestaan uit Kimmy Reef, Ivo Weijmans, André van Huizen en Martin Strampel. Deze dame en drie heren zijn ervaren dirigenten die hun sporen in de blaasmuziek al ruimschoots hebben verdiend.

Het jeugdmuziekfestival,dat a.s. zaterdag plaatsvindt, wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Borne en het Prins  Bernhard Cultuurfonds.

 

Het festival begint om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

De toegang is gratis.

Voor informatie kan men contact opnemen met Kulturhus De Bijenkorf Borne.

Contactpersoon:  Jan Geuke

Telefoon  074 – 265 72 64

E-mail:   jan.geuke@kulturhusborne.nl

 

meer uit agenda
Jeugdorkest Festival