24
t/m 25 mrt

Jubileum Expositie Unicef

25 jaar rechten van het kind


Unicef organiseert in onze foyer van 4 t/m 25 maart een expositie

in het kader van het 25-jarig bestaan van het Verdrag van de
Rechten van het Kind.

Unicef Borne is er trots op dat de band EXIT van het Bataafs Lyceum, winnaar van de finale van de Unicef Talent Battle, acte de presence geeft. Woensdag 4 maart beginnen ze om 13.00 uur te spelen, als welkom voor de gasten, waarna  wethouder M. J. Velten de expositie om 13.30 uur opent.

Groep 8 van basisschool "t Oldhof komt met hun leerkracht, dhr. Hans Hesselink, de kinderen van de basisschool tijdens de opening vertegenwoordigen.

Na de officiële opening  kunnen de wethouder en de overige gasten de expositie bezichtigen en meedoen aan de quiz of een wens in de boom hangen. De band luistert dit alles met muziek op. Ook is er een presentatie van de artikelen die door Unicef verkocht worden.

Zaterdag 14 maart is er de mogelijkheid om een tekenfilmpje te maken over een kinderrecht, van 9.30 uur tot 12.30 uur onder leiding van dhr. L. Hopmans van VideoTics, die samen met de leden de eerste prijs hebben gewonnen op het nationale Jongeren Filmfestival van Unicef in Assen in 2014. Deze film ging over een kinderrecht.


​Op 4, 11, 18 en 25 maart is er de tekenwedstrijd voor alle basisscholen. 25 maart is de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd. Dit  wordt begeleid door het ad hoc blaasensemble van leerlingen van de muziekschool, onder leiding van Jan Geuke. Na de prijsuitreiking wordt de expositie door het ensemble uitgeblazen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: gjveldhuisborne@hetnet.nl

 

 
meer uit agenda
Jubileum Expositie Unicef