6
mei

Juridisch Spreekuur - mei

Gratis advies


Elke eerste maandag van de maand kan iedereen  van 16.00-20.00 uur terecht in Kulturhus Borne voor gratis juridisch advies. Dit laagdrempelige spreekuur wordt gehouden door Mr. Lotte van de Wetering en vindt plaats op de bovenverdieping van de bibliotheek in het kulturhus. Iedereen kan hier terecht, zowel particulieren als ondernemers.

 

Mr. van de Wetering (30 jaar) is afkomstig uit Borne. Ze heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als jurist.

 

Van de Wetering over haar initiatief: ‘’Omdat iedereen steeds meer te maken krijgt met juridische vraagstukken en voor veel mensen de drempel om naar een advocaat of jurist te gaan toch erg hoog blijkt te zijn. Het Kulturhus is laagdrempelig en ook bekend bij iedereen in Borne. Door een juridisch spreekuur te houden in het Kulturhus hoop ik de drempel te kunnen verlagen. Ik vind het jammer dat mensen zich soms bij bepaalde situaties neerleggen omdat ze niet weten wat hun rechten zijn en, om welke reden dan ook, geen juridisch advies inwinnen. Ik vind dat het recht voor iedereen toegankelijk moet zijn en hoop daar op deze manier aan bij te kunnen dragen. ‘’

 

Tip! Om de vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden is het van belang dat de mensen die op het spreekuur komen alle relevante stukken (bijv. facturen, overeenkomsten, correspondentie) meenemen.

 

Tijd: 16.00-20.00 uur

Locatie: Bovenverdieping bibliotheek, ovale balie

meer uit agenda
Juridisch Spreekuur - mei