18
sep

KULTUR & KOOKMARKT 2016

Internationaal noaberschap


Zondag 18 september is het zover, dan vindt de jaarlijkse Kultur & Kookmarkt rondom het Kulturhus plaats tijdens de Lifestyle koopzondag in Borne. De markt is een waar feestje met muziek, acts en presentaties en heerlijk multicultureel eten.

De Kultur & Kookmarkt staat in teken van internationaal noaberschap. Noaberschap gaat immers over elkaar voorthelpen en oog hebben voor elkaar. Typisch Borns dus!

Kom genieten van wervelende optredens en demonstraties op het Noaberpodium op het Kulturhusplein. Daar kun je van alles verwachten! Zoals muziek uit binnen- en buitenland: cajon door Marco van Trienen, steirische harmonica door Wil Plas, funky bigband van de muziekschool olv Paul Rademaker, mysterieuze klanken op een een Syrische Oet bespeelt door dhr Diab, Ismael Bangura & friends bespelen trommels uit Sierra Leone, gitaarspel van Kiven Richardson, Harry Harlo komt zingen, Kiven Richardson verzorgt een gitaar optreden, en meer!

En dans! Dansschool Marabina komt salsa dansen, Buikdansgroep Rainbow girls (bestaande uit Fauzia Nurmohamed, Sabine Sleurink en Ingrid Loots), geeft een demonstratie buikdansen, Gada Hassam Omar vertoont een Syrische folklore dans.

Prik ook een hapje mee van een van de internationale Kooknoabers! De volgende koks vertegenwoordigen hun land of streek met een keur van overheerlijke en exotische hapjes:

Odilia Wentzel- Okonga - Keniaanse keuken

Gada Hassam Omar -Syrische keuken

Medhani Bereketab Okbay - Eritrese keuken

Ismael Bangura - Sierra Leoonse keuken

Radha Jodha - Surinaamse keuken

Adiba Kourie - Libanese keuken

Aida Toma - Irakese keuken

Simone Pots - Eten uit de wilde Twentse natuur


In het foyercafé van het Kulturhus kunt u zich bij enkele Keukentafelnoabers aan de keukentafel laten informeren: gemoedelijk onder het genot van een kopje koffie of thee in gesprek gaan met mensen van Foodshare Borne, Unicef, Zorgplus, en de RIBW. Vraag deze vertegenwoordigers gerust het hemd van het lijf , u bent van harte welkom! Open Atelier Hans Jansen en Renshof Art geven ondertussen demonstraties van hun kunstcursussen, wellicht ook iets voor de creatievelingen onder u!

Ook het Jongerencentrum van Welzijn Borne heet u op deze zondagmiddag welkom. van 13.00-17.00 is het activiteitencentrum open voor bezoek. Maak ook eens kennis met de jonge Bornse Noabers.

In de theaterzaal van het Kulturhus wordt op deze zondagmiddag een fantastische Slingerbeursdeal uit 2015 ‘’gecashed‘’: maar liefst 4 muzikale verenigingen uit Borne organiseren speciaal voor genodigden van Stichting De Zonnebloem Borne een topconcert! Zo’n mooi concert door De Bornse Harmonie, het Borns Kleinkoor, smartlappenkoor Volle Wille en de Euregio Brassband voor de Zonnebloem is Noaberschap ten voeten uit!

 

meer uit agenda
KULTUR & KOOKMARKT 2016