25
dec

Kerstherberg Kulturhus Borne

Kerst, ontmoeting, gezelligheid, feest!!!


Het is dit jaar de 24ste keer dat de Kerstherberg van Borne op Eerste Kerstdag geopend is. Hoewel er volgend jaar een zilveren jubileum te vieren is, zal het Kerstfeest dit jaar, dankzij een extra grote donatie, toch al een groter feest zijn dan anders. De geldelijke mogelijkheid hiervoor is te danken aan de Bornse Haringparty. Na de veiling van het 1e haringvaatje dit jaar doneerde de organisatie een groot gedeelte van de opbrengst aan de Kerstherberg Borne. Uit handen van oud-voetballer Kick van der Vall, die veilingmeester was, ontving de werkgroep Kerstherberg een reuze cheque.

Traditiegetrouw start de dag met een samenzijn waarin een kerstgedachte centraal staat. Hierna is er voor iedere bezoeker (ook degenen die later binnenkomen) koffie met gebak. Gedurende de dag staan er verschillende activiteiten op het programma, maar deze laten altijd ruimschoots ruimte om gezellig bij te kletsen met dorpsgenoten. Klapper van de middag is het optreden van Theatergroep Mooi Weer. Hun voorstelling ‘Aan de keukentafel’ zal iedereen in de zaal laten genieten van deze komische muzikale voorstelling.

Een bezoek aan de Kerstherberg is gratis. Er kan gedurende de dag vrijelijk in-en-uit gelopen worden. Tussen 11.30 en ongeveer 16.30 uur staan de deuren wagenwijd open voor iedereen. Aan het einde van de dag wordt het programma in afgesloten met een glas glühwein en de beste wensen voor het nieuwe jaar.  Bezoekers die zich  hebben opgegeven voor de kerstmaaltijd gaan dan aan tafel.
 

Ook dit jaar is er gelegenheid om mee te eten. Opgeven voor het kerstdiner is echter wel noodzakelijk. Dit kunt u doen t/m woensdag 18 december bij de receptie van het Kulturhus - tel. 074 265 72 00. Mee-eten kost €10,00.

Aanvang ochtendprogramma: 11.30 uur
Aanvang kerstdiner: 17.30 uur 
Opgave kerstdiner: 074-2657200 of receptie@kulturhusborne.nl

meer uit agenda
Kerstherberg Kulturhus Borne