2
t/m 13 okt

Kinderboekenweek 2013

Klaar voor de start!


Het landelijk thema van de Kinderboekenweek 2013 is sport en spel onder het motto Klaar voor de start! Een sportieve kinderboekenweek dus.

Al spelende leert men, of het nu gaat om zaklopen, gamen, een spelletje straatvoetbal of dammen: sport & spel zijn niet alleen belangrijk, maar we kunnen er ook nog eens veel plezier aan beleven. En wat is er nu (bijna) nog leuker dan sporten en spelen? Lezen over sporten en spelen!

De aankomende Kinderboekenweek staat dan ook volledig in het teken van boeken over bewegen, over winnen en verliezen en over talent en training. Denk bijvoorbeeld aan de succesvolle serie Koen Kampioen over voetbal, Met je hoofd boven water van Gideon Samson over de verschrikkingen van zwemles en aan Pip wil dansen van Vivian den Hollander.

Kulturhus, Bibliotheek en de gemeente Borne zijn volop bezig met het bedenken en organiseren van een heeeeeeeeeele leuke gave vette Kinderboekenweek. Zodra we meer weten kun je het hier lezen!

Het spel Codewoord
In de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober 2013 draait alles om Sport & Spel. Fanatieke sporters zijn niet altijd fanatieke lezers, en andersom. Maar vanaf de Kinderboekenweek wordt dit heel anders. Dan ontdekken zelfs de meest fervente sportfanaten hoe leuk lezen kan zijn en worden lezers aangespoord om lekker te sporten.

Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel ‘Codewoord’, een digitaal spel dat op de website van de bibliotheek staat. Codewoord staat in het teken van sport en spel. De kennis van de leerlingen op het gebied van sport en spel wordt op de proef gesteld. Tijdens het spel krijgen de leerlingen boekentips mee, die gekoppeld zijn aan de vragen. Een leuke manier om boeken te leren kennen. Leerlingen verdienen letters door vragen juist te beantwoorden. Het spel eindigt met het puzzelen van de letters, zodat het Codewoord ontstaat. Onder alle goede inzendingen worden drie prijzen verloot. Winnaar(s) worden bekend gemaakt door de bibliotheek.

meer uit agenda
Kinderboekenweek 2013