15
apr

Kinderplein vol vertier

Borne op z'n Best


 

Kinderplein vol vertier!
Tijdens Borne op z’n Best wordt het gehele terrein vóór het Kulturhus ingericht als jeugdplein vol leuke dansoptredens, springkussens, kinderboerderij, rondlopende clowns, creatieve workshops én kinderfoodtrucks! Inclusief gezellige ‘’uitrustzone’’ voor de (groot)ouders. Van 12.00-17.00 uur.

Smikkelen en smullen op het Kinderplein!
Zalige friet eten bij de Fritesboutique! Frites zijn hip en frites zijn altijd lekker. Huisgemaakt met aardappelen van Twentse bodem, krokant, zelfgemaakte mayonaise, hmmmmm.
Pannenkoekhoes De Stroper komt de lekkerste pannenkoeken bakken. Van zoet tot hartig.
IJssalon de Harmonie komt ijsjes verkopen in allerlei smaken.

Uitpufterras voor volwassenen. Er is natuurlijk ook een gezellig uitpufterras (en overzichtszone) voor alle (groot)ouders. La Dolce Barista staat hier met hun Koffie-Eend, de rijdende koffiebar: voor overheerlijke kopjes koffie. De taartbrigade van Aveleijn heeft lekkere appeltaart gebakken voor jullie voor bij de koffie. Ook zijn er alcoholische versnaperingen te krijgen; Twents Wit, Radler en Premium.

De Lente Vooruit! Boomkunst door kinderen met deze hele leuke creatieve workshop. Kinderen gaan samen met Creatief Atelier Borne supergave, grote boombladeren maken. Deze bladeren worden vervolgens meteen in de echte bomen en struiken op het kinderplein gehangen. Deelnemertjes kunnen gewoon inhaken en meedoen, gratis. Ook is er de mogelijkheid om lekker te gaan schilderen met hulp van Toon en Gerard.

Clown Fiep en Clown Koko lopen rond. Fiep en Koko zijn onbevangen, zonder vooroordelen, levend in het hier en nu, eerlijk en nieuwsgierig. Ze laten zich graag verrassen door het contact met alle mensen en gaan mee in datgene waartoe zij worden uitgenodigd met de openheid van een kind. Daarom is elk optreden anders en uniek. Fiep en Koko zijn in het dagelijks leven werkzaam bij Aveleijn.

Kinderboerderij het Kukelnest! Kom, want het is zo leuk op het Kukelnest! Wie willen er allemaal lammetjes, konijntjes, cavia’s en andere überschattige dieren aaien en knuffelen?

Leef je uit op springkussens! Er staan maar liefst 3 springkussens op het Kinderplein; een voor de allerkleinste springertjes. En 2 voor de wat grotere kinderen. Jump jump jump around!

Pop-up TV Studio! Kom voor de camera staan in de pop-up tv studio van RTV Borne en laat je interviewen! RTV Borne maakt een heus filmpje van jou en zet dit op facebook en youtube. Hoe vet is dát!

Schminken in de schminkhoek! Kom en laat je schminken; van fantasiedier tot vlinder, van piraat tot prinses.

 

Op het Kinderpodium!

Optredens van

Begin

Einde

X-Dance

12.00

13.00

Cladans

13.15

14.10

Theaterschool LUNA

14.20

15.20

Joliens Theaterhuis 1

15.30

16.30

Joliens Theaterhuis 2

16.30

17.00
 

meer uit agenda
Kinderplein vol vertier