7
feb

Kruidencursus - **VOL**

Kruiden met de Wilde Pluk


Ontdek de wonderlijke apotheek van moeder natuur!

Op verzoek van velen, vindt deze cursus voor de 2e keer plaats in Kulturhus Borne. Deze leuke praktische basiscursus is voor iedereen die meer wil weten over kruidengeneeskunde en dit voor eigen gebruik wil toepassen.

Kruiden zijn puur en vind je overal om je heen. In de tuin, in parken, langs de fietspaden, aan de kant van de weg, op bouwgrond. Overal laat moeder natuur haar geneeskracht zien.

Wat leer je in deze cursus

  • Aan de hand van signatuur en typologie leer je de werkingen van geneeskrachtige kruiden.
  • Je leert hoe kruiden je kunnen genezen en processen kunnen ondersteunen.
  • Je leert welke kruiden het lichaam reinigen, gezond maken en houden.
  • Je leert hoe je je eigen kruidenbrouwsels zoals thee, siroop en zalf kunt maken.
  • Je leert hoe en welke kruiden je zelf kunt inzetten voor de behandeling van eenvoudige aandoeningen.
  • In de laatste les gaan we naar buiten om kruiden te ontdekken, te herkennen en de opgedane kennis in praktijk te brengen.


Over de docent
''Mijn naam is Simone Pots. Als klein kind verbouwde ik al kruiden en probeerde allerlei recepten uit. Na diverse opleidingen en werk in de tuinbouw, en bloemenwinkels, belandde ik in de gezondheidszorg. Waar ik werkte met verstandelijk gehandicapten als activiteitenbegeleider. Ik bood o.a. natuurprojecten aan. Zo leerde ik op een anderen manier de natuur te beleven. De opleiding voor kruidenvakvrouw was voor mij het ontbrekende stukje. Met de wilde pluk wil ik mijn liefde voor de natuur overbrengen. Om mensen te inspireren, te verwonderen en de natuur te respecteren.''

Details cursus
De cursus vindt plaats op 4 dinsdagavonden. De data zijn: 7-14-28 feb en 7 maart. De tijd is telkens: 19.30-21.30 uur. De locatie is lokaal V4 op de 1e verdieping van Kulturhus Borne. De cursus gaat van start bij minimaal 4 cursisten. Er is plek voor maximaal 10 cursisten.

Meer info? Contact!
U kunt contact opnemen met de docent, Simone, zelf als u meer wilt weten over de cursus. Tel: 06-55872390. Email: dewildepluk@outlook.com

 

Details op een rijtje
Voor volwassenen vanaf 18 jaar
Op dinsdag van 19:30-21:30 uur
Kosten: € 100,00 p.p. inclusief reader en zelfgemaakte producten
Duur: 4 lessen
Locatie: lokaal V4
Docent: Simone Pots
Start: 7 februari 2017

AANMELDEN KAN VIA DEZE LINK

meer uit agenda
Kruidencursus - **VOL**