3
sep

Kruidencursus - start

Ontdek de wonderlijke wereld van moeder natuur!


Ontdek de wonderlijke apotheek van moeder natuur!

Deze leuke praktische basiscursus is voor iedereen die meer wil weten over kruidengeneeskunde en dit voor eigen gebruik wil toepassen. Kruiden zijn puur en vind je overal om je heen. In de tuin, in parken, langs de fietspaden, aan de kant van de weg, op bouwgrond. Overal laat moeder natuur haar geneeskracht zien.

Wat leer je in deze cursus;

Aan de hand van signatuur en typologie leer je de werkingen van geneeskrachtige kruiden.

Je leert hoe kruiden je kunnen genezen en processen kunnen ondersteunen.

Je leert welke kruiden het lichaam reinigen, gezond maken en houden.

Je leert hoe je je eigen kruidenbrouwsels zoals thee, siroop en zalf kunt maken.

Je leert hoe en welke kruiden je zelf kunt inzetten voor de behandeling van eenvoudige aandoeningen.

In de laatste les gaan we naar buiten om de kruiden te ontdekken, te herkennen en de opgedane kennis in praktijk te brengen.


Over de docent
''Mijn naam is Simone Pots. Al als klein kind verbouwde ik al kruiden en probeerde allerlei theetjes uit met mijn kinderservice . Na diverse opleidingen en werk in de tuinbouw belandde ik in de gezondheidszorg, waar ik werkte met verstandelijk gehandicapten als activiteitenbegeleider. Daar bood ik o.a. natuurprojecten aan. En leerde ik weer op een anderen manier naar de natuur te kijken. De opleiding voor kruidenvakvrouw was net het onberekende stukje om alle opgedane kennis bij elkaar te brengen. Met De Wilde Pluk wil ik mijn liefde voor de natuur overbrengen. Om mensen te inspireren, te verwonderen en de natuur te respecteren.''

De cursus vindt plaats op 4 zaterdagochtenden in de maand september: 3-10-17-24 september. De tijd is telkens: 10.00-12.00 uur. De locatie is lokaal B4 op de begane grond van Kulturhus Borne. De koffie/thee staat voor u klaar. De cursus gaat van start bij minimaal 4 cursisten.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de docent, Simone, zelf als u meer wilt weten over de cursus. Tel: 06-55872390. Email: dewildepluk@outlook.com

 

Informatie
Voor volwassenen, 18+
Op zaterdag van 10:00-12:00 uur
Kosten: € 100,00 p.p. incl. reader en je zelfgemaakte producten
Duur: 4 lessen
Locatie: B4
Docent: Simone Pots
Start: 3 september 2016

AANMELDEN VOOR DEZE CURSUS KAN HIER

meer uit agenda
Kruidencursus - start