30
mrt

Kruidencursus - start 30 maart

Ontdek de wonderlijke apotheek van moeder natuur!


Ontdek de wonderlijke apotheek van moeder natuur!

Deze leuke praktische basiscursus is voor iedereen die meer wil weten over kruidengeneeskunde en dit voor eigen gebruik wil toepassen.

Kruiden zijn puur en vind je overal om je heen. In de tuin, in parken, langs de fietspaden, aan de kant van de weg, op bouwgrond. Overal laat moeder natuur haar geneeskracht zien.

Wat leer je in deze cursus;

Aan de hand van signatuur en typologie leer je de werkingen van geneeskrachtige kruiden.

Je leert hoe kruiden je kunnen genezen en processen kunnen ondersteunen.

Je leert welke kruiden het lichaam reinigen, gezond maken en houden.

Je leert hoe je je eigen kruidenbrouwsels zoals thee, siroop en zalf kunt maken.

Je leert hoe en welke kruiden je zelf kunt inzetten voor de behandeling van eenvoudige aandoeningen.

In de laatste les gaan we naar buiten om kruiden te ontdekken, te herkennen en de opgedane kennis in praktijk te brengen.


Over de docent
''Mijn naam is Simone Pots. Als klein kind verbouwde ik al kruiden en probeerde allerlei recepten uit. Na diverse opleidingen en werk in de tuinbouw, en bloemenwinkels, belandde ik in de gezondheidszorg. Waar ik werkte met verstandelijk gehandicapten als activiteitenbegeleider. Ik bood o.a. natuurprojecten aan. Zo leerde ik op een anderen manier de natuur te beleven. De opleiding voor kruidenvakvrouw was voor mij het ontbrekende stukje. Met de wilde pluk wil ik mijn liefde voor de natuur overbrengen. Om mensen te inspireren, te verwonderen en de natuur te respecteren.''

Details cursus
De cursus vindt plaats op 4 donderdagavonden. De data zijn: 30 maart en 6-13-20 april. De tijd is telkens: 19.30-21.30 uur. Er is plek voor maximaal 10 cursisten. De cursus gaat van start bij minimaal 5 cursisten.

U kunt contact opnemen met de docent, Simone, zelf als u meer wilt weten over de cursus. Tel: 06-55872390. Email: dewildepluk@outlook.com

OPGEVEN KAN ONLINE VIA DEZE LINK

 

meer uit agenda
Kruidencursus - start 30 maart